De hedendaagse drones worden steeds kleiner gemaakt en ook voor de consument zijn de opvouwbare drones een ideale oplossing voor tijdens het reizen, maar een drone die tijdens het vliegen kan vouwen was er tot voorkort nog niet. Hier hebben technici uit Zwitserland een handige oplossing voor bedacht.

Opvouwbare drone

Technici van de Universiteit van Zurich en de Zwitserse onderzoeksgroep EPFL hebben een drone gemaakt die zich tijdens de vlucht kan opvouwen waardoor hij eenvoudig door smalle openingen kan vliegen. Dit is een zeer handige toepassing om moeilijk begaanbare plekken te bereiken.

Universiteit Zurich maakt drone die tijdens vlucht opvouwt

Servomotoren

De quadcopter heeft vier armen die los van elkaar kunnen bewegen dankzij vier servomotoren. Hierdoor zijn er andere vormen mogelijk tijdens het vliegen en kan de drone door smalle openingen vliegen. Tijdens de verandering van de positie van de armen wordt de stuwkracht per motor bijgesteld waardoor de drone stabiel blijft vliegen.

Vervoeren

Naast het vliegen door smalle openingen kunnen de armen van de drone zich ook om een object klimmen. Dit stelt de drone in staat om kleine objecten op te pakken en te vervoeren.

Rampgebieden

De toepassing is vooral geschikt bij rampgebieden waarbij drones door ingestorte gebouwen vliegen op zoek naar overlevenden.

Autonoom

Op dit moment worden de vormveranderingen van de drone nog handmatig uitgevoerd, maar in de toekomst moet de drone in autonoom doen op basis van zijn omgeving. Ook werken de technici aan de optie om de armen ook verticaal te laten bewegen. Zo kan de drone door nog meer openingen vliegen.

0 Reacties

    Plaats een reactie