UNICEF heeft voor het eerst een vaccins bezorgd met een drone. De republiek Vanuatu, een eilandengroep in Oceanië, is moeilijk bereikbaar en daarom is het lastig om hier vaccins naartoe te brengen. UNICEF heeft voor de inzet van drones de handen ineengeslagen met dronebevrijven Swoop Aero en WingCopter.

Samenwerking

Om toch vaccins te kunnen brengen op plekken die moeilijk bereikbaar zijn gaat UNICEF drones inzetten. De hulporganisatie is hiervoor een samenwerking aangegaan met dronebedrijven Swoop Aero en Wingcopter. Een eerste levering per drone op de republiek Vanuatu is succesvol gedaan.

UNICEF bezorgt eerste vaccins met drone naar moeilijk bereikbaar Vanuatu

Bezorging

De drone vloog van Dillon's Bay aan de westzijde van het eiland naar het afgelegen Cook's Bay aan de oostzijde. Een afstand van zo'n 40 kilometer die normaliter alleen te voet of met behulp van kleine boten te bereiken is. De drone wist binnen twee meter van zijn doel, veilig te landen.

Vlucht

Om de vaccins tijdens de dronevlucht op een constante lage temperatuur te houden, werd de drone voorzien van een doos van styrofoam gevuld met ijs. Ook werd er een datalogger toegevoegd zodat de temperatuur van de vaccins continu gemonitord kon worden. Ook werd er een indicator aangebracht waarmee in een oogopslag te zien is of de temperatuur van de vaccins een grenswaarde heeft overschreden.

Vaccins

De drone leverde een lading vaccins op Cook's Bay. Hiervan werd het eerste vaccin toegediend aan een kind van een maand oud en beschermt het tegen hepatitis en tuberculose. Daarnaast zijn twaalf kinderen en vijf zwangere vrouwen gevaccineerd.

UNICEF bezorgt eerste vaccins met drone naar moeilijk bereikbaar Vanuatu

Unicef

UNICEF spreekt over een grote stap voorwaarts voor wereldwijde zorgverlening. "De unieke aflevering van het vaccin van vandaag heeft enorme potentie voor niet alleen Vanuatu, maar ook voor duizenden kinderen op andere locaties ter wereld die vaccins missen", aldus Henriette Fore, directeur van UNICEF.

0 Reacties

    Plaats een reactie