Het bedrijf Sunflower Labs uit de Verenigde Staten is nog steeds druk bezig met de ontwikkeling van een geavanceerd bewakingssysteem voor high-end woningen dat drones kan inzetten om bepaalde gebieden te inspecteren, zo meldt The Verge.

Prototype

In de tuin van het huis van Alex Pachikov, CEO van Sunflower Labs, in San Carlos, California staat een werkend prototype van het bewakingssysteem. Het Sunflower-systeem gebruikt een reeks van bewegings- en trillingssensoren in combinatie met een autonome drone om alle activiteiten te volgen, tot het meten van de voetstappen op het gras buiten zijn voordeur.

"We zijn ervan overtuigd dat veel waarde niet alleen verborgen zit in het visiespectrum, maar ook in het bewegings- en trillingsspectrum", vertelt Pachikov voordat hij een Siri-integratie op zijn iPhone gebruikt om de drone vanuit zijn achtertuin te lanceren met een spraakopdracht.

Sunflower Labs bouwt bewakingssysteem met drones voor high-end woningen

Sunflowers

Een deel van het Sunflower-systeem omvat diverse 'Sunflowers', kleine tuinlampen van ongeveer anderhalve meter groot uitgerust met diverse sensoren. "De sensoren kunnen mensen, huisdieren en auto's detecteren. Vibratiesensoren detecteren voetstappen, automotoren ... zelfs als je een koffiezetapparaat gebruikt." De Sunflowers worden rond het huis geplaatst om een kaart te maken en mensen en andere objecten in de ruimte te lokaliseren.

Sunflower Labs bouwt bewakingssysteem met drones voor high-end woningen

Drone

De echte USP van het Sunflower-systeem is de drone die zichzelf vliegt. De drone wordt de 'Bee' genoemd en wordt geactiveerd zodra de sensoren van het alarmsysteem verdachte bewegingen opmerkt. De drone vertrekt volledig autonoom vanuit een speciaal basisstation.

Sunflower Labs bouwt bewakingssysteem met drones voor high-end woningen

Basisstation

Het basisstation wordt de 'Hive'(bijenkorf) genoemd en is een afgesloten vertrekplatform dat geopend wordt zodra de drone in actie komt. De drone kan autononoom vertrekken en landen in het basisstation. Na landing wordt de accu van de drone ook direct opgeladen dankzij de connectoren in het landinggestel die verbinding maken met de speciale ring het basisstation.

Sunflower Labs bouwt bewakingssysteem met drones voor high-end woningen

Praktijk

In de praktijk zal het Sunflower-systeem een huiseigenaar waarschuwen voor onverwachte bewegingen in en om het huis, dankzij de grondsensoren. Je kunt dan handmatig kiezen of je de drone wilt inzetten, die dan een live 1080p-videofeed streamt naar je telefoon of tablet. De video wordt eveneens opgeslagen in de cloud.

Tijd voor vernieuwing

"De beveiligingsindustrie is absoluut rijp voor vernieuwing. In 30 jaar is er niets nieuws gedaan", zegt Pachikov. "Het zijn deur- en raamsensoren en CCTV-camera's. In plaats van terugkijken wat er mis is gegaan nadat een indringer al heeft ingebroken, wil ik graag weten wat er rondom mijn eigendom gebeurt voordat het bij mij aan de deur staat."

Financiering

Sunflower Labs werkt nu bijna drie jaar aan het project met meer dan $6 miljoen aan financiering. Investeerders zijn onder andere General Catalyst en Stanley Black & Decker, de industriële gereedschapmaker die ook toevallig overkomt een belangrijke leverancier van commerciële beveiligingssystemen zijn. Het bedrijf is verdeeld over 10 medewerkers in Zürich, Zwitserland en nog eens acht in San Francisco, Verenigde Staten.

Abonnement

Het doel met het Sunflower-systeem is om het via een abonnementsvorm aan consumenten te verkopen, terwijl het bedrijf in de toekomst commerciële toepassingen nastreeft. Pachikov schat dat het hele pakket iemand rond een paar honderd dollar per maand zal kosten en het omvat de zonnesensor-sensorlampen, het Hive-basisstation en een Bee-drone.

0 Reacties

    Plaats een reactie