De Australische kustwacht heeft de belangrijke taak om de miljoenen badgasten te beschermen in geval van nood. Hiervoor krijgt de kustwacht vanaf deze zomer de hulp van 51 drones.

Surf Rescue Program

In Australië is het nu zomer en dat betekent dat er miljoenen Australiërs en toeristen naar het strand gaan. Australië heeft een gigantische kustlijn en in het water zwemmen veel gevaarlijke dieren. Surf Life Saving Australia (SLSA) is een samenwerking gestart met Westpac om het 'Surf Rescue Program' op te starten. Binnen dit programma krijgt de kustwacht een handige tool ter beschikking om stranden te monitoren en ongelukken te voorkomen.

Drones

In totaal worden er 51 drones ingezet op verschillende locaties in het land. De drones ondersteunen de kustwacht om zwemmers en surfers veilig op het strand en in het water te laten.

Kustwacht Australië zet deze zomer drones in om levens te redden

Verdrinkingen

Tussen juni 2017 en juni 2018 zijn er in 249 Australiërs verdronken. De SLSA wil er alles aan doen om dit aantal snel naar beneden te krijgen. Met de hulp van drones krijgt de kustwacht een beter overzicht van het strand en de zee en kan hierdoor sneller ingrijpen indien noodzakelijk.

0 Reacties

    Plaats een reactie