Het ministerie van Defensie heeft een Notice to Airman (NOTAM) uitgevaardigd waarin een verbod wordt beschreven voor het vliegen boven de Oostvaardersplassen. Het verbod geldt voor kleine vliegtuigjes, helikopters en drones.

No Fly Zone

Vanaf vandaag geldt er een tijdelijk vliegverbod boven de Oostvaardersplassen en de naastgelegen natuurgebieden zoals het Kotterbos. In deze gebieden worden namelijk de komende week edelherten afgeschoten.

Notice to Airman

De NOTAM is uitgevaardigd door ministerie van Defensie en werd door de politie aangevraagd. Het verbod op vliegverkeer geldt tot 18 december 2018 17:00 uur tot een hoogte van 1500 voet (bijna 500 meter). Het tijdelijke no-fly-zone is van toepassing op kleine vliegtuigjes, helikopters en drones. De politie wil geen vliegverkeer boven de natuurgebieden tijdens het afschieten van de edelherten in verband met de openbare ordeverstoring.

Drones verboden boven Oostvaardersplassen tijdens afschieten herten

Uitdunnen hertenpopulatie

De rechtbank in Lelystad gaf afgelopen donderdag groen licht voor het uitdunnen van de hertenpopulatie in het natuurgebied, tot woede van activisten. Minister Carola Schouten waarschuwde vrijdag tegenstanders van het afschieten bij voorbaat dat ze geweld niet zal toestaan.

0 Reacties

    Plaats een reactie