Bewoners van Moose Factory, een afgelegen eiland in Canada, wordt vanaf volgend jaar bevoorraad door drones. Drone Delivery Canada gaat goederen, geneesmiddelen, voeding en post bezorgen op het platteland van het stadje Moosonee.

Drones

In het noorden van de Canadese provincie Ontario ligt het afgelegen eiland Moose Factory. Het eiland wordt bewoond door Cree, een inheemse Canadese bevolkingsgroep. Er is geen brug die het eiland verbindt met het vasteland. In de zomer worden goederen geleverd per boot en in de winter over het ijs. In de herfst is er echter geen transport mogelijk en worden er soms helikopters ingezet. Dit is echter heel duur en daarom worden de helikopters vanaf volgend jaar vervangen door drones.

Canadees eiland vanaf volgend voorjaar bevoorraad door drones

Drone Delivery Canada

De dronebezorging wordt gedaan door Drone Delivery Canada. De drones kunnen maximaal 5 kilogram dragen en maken de vlucht vanaf het vaste land naar het eiland in ongeveer 10 minuten. De drones vervoeren goederen, geneesmiddelen, voeding en post. De totale inzet van de drones kost zo'n 2,5 miljoen Canadese dollar (1,6 miljoen euro).

Werkgelegenheid

Volgens Stan Kapashesit, directeur economische ontwikkeling bij de Moose Cree, moeten de droneleveringen betaalbaar en snel zijn. Daarnaast biedt het nieuwe systeem ook werkgelegenheid voor de gemeenschap.

Canadees eiland vanaf volgend voorjaar bevoorraad door drones

0 Reacties

    Plaats een reactie