De Britse politie heeft vrijdagavond een man en een vrouw opgepakt die verdacht worden van betrokkenheid bij de verboden dronevluchten boven de luchthaven Gatwick bij Londen, zo meldt NOS.

Celstraf

Het vliegverkeer rond de luchthaven lag sinds woensdagavond plat, omdat er drones rond het terrein gezien waren. Honderden vluchten werden geschrapt en zo'n 140.000 passagiers waren daarvan de dupe.

Britse politie arresteert man en vrouw voor Gatwick drones

Vertragingen en annuleringen

Pas na anderhalve dag kwam het vliegverkeer weer op gang. Toch moest diezelfde dag het vliegverkeer opnieuw voor anderhalf uur worden gestaakt, omdat een drone was gezien. Het is de bedoeling dat vandaag het normale schema wordt hervat, met bijna 760 vluchten waarmee zo'n 125.000 passagiers worden vervoerd. Reizigers worden wel gewaarschuwd dat ze nog rekening moeten houden met vertragingen en annuleringen.

Britse politie arresteert man en vrouw voor Gatwick drones

Celstraf

Het is verboden om binnen een straal van een kilometer rond luchthavens met drones te vliegen, omdat dat de veiligheid van de luchtvaart in gevaar kan brengen. De daders kunnen een celstraf van vijf jaar krijgen.

0 Reacties

    Plaats een reactie