Om een inzicht te krijgen in het gebruik van drones boven de haven van Amsterdam start Havenbedrijf Amsterdam een proef met een monitoringssysteem. Dit systeem neemt drones waar tot een afstand van vijf kilometer. De test duurt vier weken.

Monitoringssysteem

Het Amsterdamse Havenbedrijf voert een proef uit met een monitoringssysteem om het gebruik van drones in het luchtruim te monitoren. Door het systeem bouwt het havenbedrijf inzicht op in hoe, waar en waarom drones over de haven van Amsterdam vliegen.

Amsterdamse Haven gaat gebruik van drones monitoren

Veilig en verantwoord

De drones worden bijvoorbeeld gebruikt voor infrastructuurinspectie en metingen van omgevingsparameters. Door dit goed te monitoren kan het bedrijf er zeker van zijn dat vluchten in de haven veilig en verantwoord uitgevoerd worden binnen de wet- en regelgeving.

M.A.D.S-systeem

Joost Zuidema, projectmanager innovatie, houdt toezicht op de proef voor het havenbedrijf. Het M.A.D.S-systeem biedt een kans om een idee te krijgen van technologie die helpt om drone-gebruik te begrijpen en een eerste beoordeling te maken van ongewenste vluchten in de haven.

GPS locatie

Het monitoringssysteem detecteert en identificeert drones binnen een bereik van vijf kilometer. Hierbij wordt een GPS-positionering van zowel de drone als de bestuurder bepaald. Ook kan de snelheid en richting van de drone worden waargenomen.

Amsterdamse Haven gaat gebruik van drones monitoren

0 Reacties

    Plaats een reactie