Wim Reinders is genomineerd met zijn video die hij maakte met zijn Tiny Whoop drone in een MMA sportschool. Hier gaat hij de strijd aan met verschillende sporters en neemt je in hoog tempo mee door de hele gym en deze orignele insteek levert hem een nominatie op voor de Drone Awards. Wij vroegen hem alles over zijn video, Tiny Whoop, drone racing en zijn toekomstplannen!

Drone Awards 2018

Tot 31 november 2018 kun je jouw stem uitbrengen op je favoriete dronevideo's van 2018. De winnaars worden begin december bekend gemaakt.


Wim Reinders

Wat doe je in het dagelijks leven?

Door een operatie aan mijn rug die fout is gegaan ben ik bijna volledig afgekeurd en probeer ik te genieten van het leven zoals het komt.

Hoe ben je in aanraking gekomen met drones?

Drie jaar geleden zag ik drie jongens in Almere vliegen met drones en toen dacht ik meteen: dat wil ik ook! Zelf reed ik anderhalf jaar geleden al met 1/8 offroad buggy's dus ik zat al in de RC (radiografisch bestuurbare) wereld.

Hoeveel drones heb je?

Ik heb op dit moment meerdere drones. Vier daarvan zijn 5 inch D-quad Addiction race quads en de vijfde is een Tiny Whoop drone.

Wim Reinders (ControllFPV) over zijn Drone Awards 2018 nominatie

Vliegen

Hoe vaak vlieg je gemiddeld met je drone?

Ik vlieg zeker één tot twee keer per week in huis met mijn Tiny Whoop drone. Als ik op pad ben dan kijk ik altijd om mezelf heen of ik een toffe vliegspot zie en vraag ik of ik er mag vliegen. Ik heb mijn Tiny Whoop drone dan ook bijna altijd bij me.

Wat vind je het leukste aan Tiny Whoop vliegen?

Het leukste aan het vliegen met een Tiny Whoop drone is dat je de wereld op een hele andere manier gaat bekijken, want wie kijk er nu geregeld onder een stoel of tafel? Jesse Perkins heeft zo'n tweeënhalf jaar geleden bedacht om een camera op een kleine drone te plaatsen en zette toen filmpjes online en meteen toen ik dat zag dacht ik: dat wil ik ook!

Wat is je ideale set-up?

 • Frame: Dquad Addiction
 • Camera: Foxeer micro v3
 • Props: Dalprop T5050C
 • ESC: Airbot Typhoon 32bit 4in1
 • Flightcontroller: Omnibus F4 V6
 • Motoren: Xfoot 2207 2500kv
 • Batterijen: Tattu 1800mah
 • VTX: Immersion Tramp HV
 • Reciever: TBS Micro

Wat is je favoriete vliegspot?

Almere de beste plek die er is! Jammer dat ik er niet meer woon.

Heb je het afgelopen jaar aan dronerace wedstrijden mee gedaan en zo ja: hoe ging dit?

Ik heb dit jaar aan meerdere toernooien meegedaan, waaronder het Nederlands Kampioenschap! Tijdens dit NK Drone Race heb ik meegedaan aan alle rankings en ben ik uiteindelijk 8e geworden in het klassement. Daarnaast heb ik meegedaan aan de IDRA International Challengers Cup editie in Utrecht met Team Holland. Momenteel ben ik net terug uit Shenzen, China waar de World Cup gehouden wordt. Van de 128 top piloten daar gaan er 64 door en ik behaalde de 65ste plaats. Nummer 64 had een snelste tijd van 33.135 en mijn tijd was 33.165 seconden. Het scheelde dus echt 300ste van een seconde of ik was door geweest!

Wat is jouw absolute hoogtepunt geweest op droneracing gebied?

Zeker de World Cup Drone Racing in Shenzen, China. Heel veel fun gehad en een aantal nieuwe top piloten leren kennen. Daarnaast ook nieuwe sponsoren ontmoet wat weer goed is om volgend jaar om nog beter te kunnen worden. Want zonder sponsoren word vliegen op hoog niveau erg moeilijk.

Heb je jezelf ook wel eens gewaagd aan freestyle vliegen? Hoe vond je dat?

Ik ben echt geen Freestyler. Ik hou van adrenaline en met Freestyle krijg ik dat niet echt.

Wat is de grootste blunder die je ooit hebt gemaakt tijdens het drone vliegen?

Hmmm... dat is moeilijk om te zeggen want ik heb er genoeg. In de FPV droneracing scene hier in Nederland zeggen ze ook wel: als je jouw spullen goed getest wil hebben, geef het aan Wim mee want die sloopt echt alles!

Wim Reinders (ControllFPV) over zijn Drone Awards 2018 nominatie

Nominatie

Wat vind je ervan dat jouw video is genomineerd voor een Drone Award?

Totaal onverwacht. Ik vlieg gewoon voor fun en hoop dat ik andere kan laten genieten van de dingen die ik doe. Ik vind het natuurlijk helemaal geweldig, want het is toch wel een dingetje om genomineerd te worden voor een Drone Award. Toch een soort van gouden Televizier ring voor drone piloten, in mijn ogen!

Hoe is de video tot stand gekomen?

Ik was aan het vliegen bij een indoor skatepark en toen kwam er een man naar me toe die aan vroeg of ik dat ook bij de nabij gelegen MMA school wilde vliegen. Dat hoef je mij natuurlijk geen twee keer te vragen: zo'n sportschool is echt een gave locatie en ik heb er eerlijk gezegd ook nog nooit een drone filmpje van gezien.

Wat vonden de sporters van de drone?

Die waren erg onder de indruk. Ze vonden het ook erg moeilijk om gewoon door te gaan waar ze bezig waren.

Hoe lang heb je erover gedaan om de video te maken?

Ongeveer tien batterijen en zo'n vier uurtjes editen.

Welke hardware en software heb je gebruikt voor het editen van de video?

Ik heb zelf geen geweldige edit programma, dus dit is gewoon gemaakt met Windows 10 Movie Maker.

Waren er nog bijzondere omstandigheden tijdens het opnemen van de video?

Vooral de zweetlucht die er hangt. Je kunt duidelijk merken dat de sporters hard werken om beter te worden. maar fijn is anders!

Online

Welke droneracing websites bezoek je regelmatig?

Ik ben zelf niet zo van het bezoeken van droneracing websites.

Welke droneracers volg je op social media? (en heb je nog inspiraties?)

Ik volg meerdere droneracers op Instagram en Facebook, maar meer omdat het vrienden zijn want de FPV community is gewoon één grote vriendenkring!

Toekomst

Wat voor videos kunnen we in de toekomst nog van je verwachten?

Gewoon mij blijven volgen en dan kom je er vanzelf achter!

Op welke unieke locatie zou jij nog eens willen Tiny Whoopen?

Paleis het Loo in Apeldoorn. In een gevangenis. En op een indoor kermis of in een Indoor speelparadijs lijkt me ook erg gaaf. Eigenlijk teveel om op te noemen.

Heb je nog tips voor een beginnende dronepiloot?

Download een simulator en ga daar mee aan de gang. Ga eerst kijken of het echt iets voor je is en of je het ook echt leuk vind.

Hoe zie jij de toekomst van drones in de samenleving voor je?

Persoonlijk vind ik het niks wat ze nu willen doen met pakketjes bezorgen. Want als zo'n grote drone uit de lucht valt door een mankement dan kunnen er doden vallen. Dus van mij mogen ze de regels zoals ze nu zijn gewoon blijven houden: in het zicht en maar een beperkt aantal meter omhoog en om je heen.

Hoe ziet jouw droneracing agenda eruit de komende tijd?

De winter komt er aan, en dat betekent vooral indoor vliegen. Het word dus nog meer Tiny Whoop tijd!

Wat is je ultieme droom als droneracer?

Nederlands kampioen worden.

Wim Reinders (ControllFPV) over zijn Drone Awards 2018 nominatie

Wat maakt jouw video uniek?

Ik denk toch alle ruimtes en constructies waar je kunt komen met zo'n kleine drone.

Op welke genomineerde videos zou je jouw eigen stem uitbrengen? (kies er 1 uit elke categorie)

Om eerlijk te zijn heb ik nog niet gekeken welke nominaties er zijn, omdat ik nog geen dag terug ben uit China!

Stemmen

Vind je dit een een vette video? Tot en met 30 november 2018 kun je via DroneAwards.nl stemmen op de video van Jelte in de categorie 'Luchtfotografie'. Ook kun je jouw stem uitbrengen op één van de vier genomineerde in de categorie 'Racing'. Door te stemmen maak je tevens kans op een Eachine E010 met Torvol Indoor Race Pack. De winnaar van de Drone Awards wordt begin december bekend gemaakt. Wim Reinders (ControllFPV) over zijn Drone Awards 2018 nominatie

0 Reacties

  Plaats een reactie