De Japanse telecomprovider richt zich vanaf 2019 op een gehele andere tak van sport. Zij gaan namelijk search and rescue missies uitvoeren met behulp van drones met warmtebeeldcamera's. De drones worden vanaf 2019 ingezet op Mount Fuji waar regelmatig hikers gewond raken of verdwalen.

Hikers

Japanse telecomprovider KDDI Corp heeft aangekondigd vanaf begin 2019 met drones te gaan zoeken naar vermiste of gewonde hikers op Mount Fuji. Deze berg is een beroemde toeristenspot in Japan en is 3.776,25 meter hoog.

Beklimmen

Een gemiddeld persoon kan in ongeveer 5 tot 7 uur de Mount Fuji beklimmen en weer afdalen. Terwijl de klim niet moeilijk is, weten sommige hikers hun weg naar beneden niet terug te vinden of raken gewond tijdens de reis. In 2018 zijn er duizenden mensen gewond geraakt tijdens een beklimming.

Helikopter

Op dit moment wordt er een helikopter ingezet om vermiste personen op te sporen, maar de inzet van een helikopter kost erg veel geld en is daarnaast niet altijd mogelijk. Door de inzet van een drone moet dit veel sneller kunnen en veel geld besparen.

Japanse telecomprovider start search and rescue missies op mount Fuji

Drone

De KDDI drone heeft een topsnelheid van 65 kilometer per uur en is geschikt om in harde wind te vliegen. De drone is voorzien van een thermische camera die vermiste personen eenvoudig kan lokaliseren bij laag licht of bij bewolking. Ook is de drone in staat personen te lokaliseren middels hun GPS chip in de smartphone.

Samenwerking

KDDI Corp werkt voor de bouw van de drone samen met Yamap Inc, een maker van landkaarten voor smartphones. Deze kaarten zijn weer gekoppeld aan speciale weer-apps en waardoor de drones de verdwaalde hikers de meest veilige route terug kunnen wijzen.

Japanse telecomprovider start search and rescue missies op mount Fuji

Testen

KDDI Corp heeft inmiddels al meerdere succesvolle tests van de dronetechnologie uitgevoerd. In de toekomst wil het bedrijf de drones ook nog uitrusten met microfoons en camera's zodat ze nog beter kunnen communiceren met de verdwaalde en gewonde hikers.

0 Reacties

    Plaats een reactie