De racers en teams die meedoen aan de droneracing evenementen tijdens de Amsterdam Drone Week zijn bekend. Organisator Formula FPV heeft talent uit binnen- én buitenland uitgenodigd om de droneraces tijdens het evenement zo spectaculair en divers mogelijk te maken.

Deelnemers

Om de droneracing evenementen tijdens de Amsterdam Drone Week tot een waar spektakel te maken heeft Formula FPV een brede selectie van grote namen uitgenodigd bestaande uit meerdere nationaliteiten. Zo komen Ivan Merino en Nacho Feced uit Spanje over vliegen. Handige jongens die wel raad weten met een racequad.

Formula FPV haalt internationaal droneracing talent naar Nederland voor Amsterdam Drone Week

Stoere dames

Vanuit Duitsland verschijnen Lexie Janson (Maionhigh) en Nadesha Boysen (SchneckFPV) aan de startlijn. Twee jonge vrouwen van 25 en 27 jaar oud die hun mannetje staan in de (voorlopig nog) door mannen geregeerde dronerace wereld.

Formula FPV haalt internationaal droneracing talent naar Nederland voor Amsterdam Drone Week

Jong talent

De meest opvallende deelnemers aan het dronerace evenement zijn echter de jonge natuurtalenten Erick Carratala uit Spanje en Min Chan Kim uit Zuid-Korea. Deze twee jongens zijn respectievelijk 11 en 14 jaar oud en kunnen nu al meekomen met de wereldtop. Erg leuk dus dat deze veelbelovende jonge talenten nu ook hun kunsten in Nederland komen vertonen!

Formula FPV haalt internationaal droneracing talent naar Nederland voor Amsterdam Drone Week

Nederlanders

Van Nederlandse bodem komen de twee fanatieke droneracers Karan Gharbharan (OhGuy FPV) en Thierry Ligeon (Afrobotic). Beide heren zijn al een tijdje gevestigde namen in de Nederlandse dronerace wereld, maar tijdens Amsterdam Drone Week gaan ze internationaal de strijd aan.

Formula FPV haalt internationaal droneracing talent naar Nederland voor Amsterdam Drone Week

Special guest

Naast deze topteams is er ook nog een hele bijzonder special guest aanwezig. Rafael Paiva (SpookFPV) komt helemaal uit Brazilië overgevlogen om een racing demonstratie te geven. Paiva deed eerder dit jaar mee aan het grootste en meest prestigieuze dronerace toernooi ter wereld: de DRL (Drone Racing League). Tijdens de vijfde ronde wist hij tussen alle internationale legendes zelfs een derde plaats te bemachtigen.

Formula FPV haalt internationaal droneracing talent naar Nederland voor Amsterdam Drone Week

Bijzondere ervaring

De races vinden drie tot vijf keer per dag plaats en duren ieder een half uur. Zo wordt er geraced in een speciale 'drone kooi' en is er een tribune voor publiek. “Tijdens elke demonstratie worden vier bezoekers uit het publiek gehaald die een extra experience krijgen. Ze krijgen een FPV-videobril op, worden voor de piloot neergezet en zien hetzelfde als hij gedurende de race”, vertelt de CEO van Formula FPV, Lars Sang Mo Boom. Als kers op de taart van al dit racing geweld zal de gerenommeerde Engelse sportcommentator Regan Tetlow het event voorzien van kundig live commentaar.

Formula FPV haalt internationaal droneracing talent naar Nederland voor Amsterdam Drone Week

Bezoeken

De Amsterdam Drone Week 2018 is te bezoeken van 27 tot 29 november in de Amsterdam RAI. De dronerace shows zullen iedere dag meerdere keren te zien zijn op verschillende tijdstippen. De toffe raceshows zelf meemaken? Registeren voor alle publieke evenementen (waaronder de raceshows) is helemaal gratis

Formula FPV haalt internationaal droneracing talent naar Nederland voor Amsterdam Drone Week

0 Reacties

    Plaats een reactie