Droning Dutchman maakt alweer voor het tweede jaar op rij kans op een Drone Award. De dronepiloot nam zijn DJI Mavic Pro drone mee op vakantie naar het Griekse eiland Mykonos en maakte daar prachtige opnames. Hoogste tijd om eens beter kennis te maken met deze rijzende ster op Instagram.

Drone Awards 2018

Tot 31 november 2018 kun je jouw stem uitbrengen op je favoriete dronevideo's van 2018. In de categorieën 'Luchtfotografie' en 'Racing' zijn beide vier video's genomineerd voor de prestigieuze award. De winnaars worden begin december bekend gemaakt.

Droning Dutchman

Wat doe je in het dagelijks leven?

"Ik ben Lodi, 30 jaar en ik kom uit Rotterdam. In het dagelijks leven ben ik werkzaam in de security branche."

Hoe ben je in aanraking gekomen met drones?

"Ik vlieg sinds begin 2016 met drones en ben ook met mijn Droning Dutchman account op Instagram begonnen. (Lucht) fotografie was hiervoor nog compleet nieuw voor mij. Op dit moment heb ik ruim 13.000 volgers op Instagram, dus mijn beelden slaan in ieder geval aan :)"

Welke drones heb je in je bezit?

"Momenteel heb ik alleen een DJI Mavic Pro. Hiervoor heb ik twee DJI Phantoms gehad, maar de mobiliteit van de Mavic sprak me toch meer aan. Mijn volgende drone wordt de DJI Mavic 2 Pro."

Droning Dutchman over zijn Drone Awards 2018 nominatie

Vliegen

Hoe vaak ga je op pad om foto's of filmpjes te maken?

"Ik neem mijn drone in ieder geval altijd mee op vakanties of weekendtrips waar een "drone waardige" omgeving is. In Nederland probeer ik zo veel mogelijk mijn drone in de klep van mijn auto te bewaren als ik er op uit ga. Vliegen doe ik het liefste tijdens het golden hour."

Wat is de grootste fout die je ooit hebt gemaakt tijdens het drone vliegen?

"De gebruikelijke inschattingsfouten. Net te laag zitten in een bos en bijna een boomtop raken. Of geen rekening houden met de tegenwind op de weg terug met nét te weinig batterij over. Zuur, maar je leert ervan."

Nominatie

Wat vind je ervan dat jouw video is genomineerd voor een Drone Award?

"Ik vind het een hele eer dat ik weer een nominatie te pakken heb. Het is mooi om te zien dat mensen mijn beelden waarderen!"

Hoe kwam je op het idee voor deze video?

"Als ik op vakantie ga neem ik mijn drone altijd mee! Ik zoek de vakanties meestal ook wel een beetje uit op mooie omgevingen, zodat ik mooie shots kan maken met de drone."

Hoe was het om te vliegen in Mykonos?

"Alles zat mee, alleen moest je wel erg opletten, aangezien er regelmatig harde wind op het eiland is."

Wat waren naast het dronevliegen de highlights van je vakantie?

"De gastvrijheid van de mensen! Maar ook het mooie weer, lekkere eten en de blauwe zee."

Hoe lang heb je erover gedaan om de video te maken en hoe ben je te werk gegaan?

"Ik denk dat ik totaal vier dagen over het maken heb gedaan. Ik heb in het vliegtuig terug de volgorde van beelden bepaald en daarna is het een kwestie van afstemmen op de muziek en 'color graden'. Het monteren doe ik op een MacBook Pro met Adobe Première."

Droning Dutchman over zijn Drone Awards 2018 nominatie

Online

Welke luchtfotografie websites bezoek je regelmatig?

"Ik bezoek niet specifiek luchtfotografie websites. Ik gebruik over het algemeen alleen Instagram om luchtfotografie beelden op te zoeken."

Welke dronepiloten moeten we allemaal gaan volgen op social media.

"Ik volg behoorlijk wat account op social media. Een aantal aanraders zijn: Boyanoo, ronnybrouwers, thedroneman en benjaminortega"

Professioneel

Hoe kijk je aan tegen de huidige drone regelgeving als professioneel luchtfotograaf?

"Persoonlijk vind ik veel van de regelgeving in Nederland niet meer aansluiten bij de huidige mogelijkheden van drones. Het mag van mij allemaal best wat soepeler."

Zijn er nog zaken waar je tegen aan loopt tijdens je luchtfotografie werkzaamheden?

"Het blijft jammer dat soms mooie plekken te dichtbij een luchthaven zitten en ze daarom niet met een drone vastgelegd mogen worden."

Toekomst

Wat voor video's kunnen we in de toekomst nog van je verwachten?

"Ik heb sowieso nog een stapel beelden op de plank waar ik nog mooie video's van moet maken. Zo komen er nog compilaties van Kroatië, Texas en Griekenland (Athene) aan!"

Op welke unieke locatie zou jij nog eens willen vliegen?

"Ik zou heel graag beelden willen maken in Australië of in de Italiaanse Dolomieten. Ook staat de omgeving rondom Tsjernobyl nog op mijn lijstje."

Heb je nog tips voor een beginnende luchtfotograaf?

"Controleer altijd de wet- en regelgeving in het land waar je wil vliegen. Hou ook rekening met het weer en je omgeving als je vliegt. Houd altijd je drone in het zicht, want voor je het weet vliegen er een paar vogels op af ;)"

Hoe zie jij de toekomst van drones in de samenleving voor je?

"Ik denk dat vooral de opsporings- en hulpdiensten en de agrarische sectoren meer drones gaan inzetten. Zo gebruikt de brandweer op dit moment al drones om een brand in kaart te brengen."

Wat staat er als volgende op je luchtfotografie agenda?

"Ik vlieg in januari naar de westkust in Amerika."

Wat is je ultieme droom als luchtfotograaf?

"Dat mijn beelden worden gebruikt in een grote productie of mijn foto's in een gerenommeerd tijdschrift worden geplaatst."

Droning Dutchman over zijn Drone Awards 2018 nominatie

Wat maakt jouw video uniek?

"Mijn video bevat de mooiste plekjes die op het eiland te vinden zijn!"

Op welke genomineerde video's zou je jouw eigen stem uitbrengen?

"Voor de categorie 'Luchtfotografie' zou ik gaan voor die van Sander Coppens. Vooral de stijl van zijn edit i.c.m. de beelden spreken mij erg aan. En in de categorie 'Racing' kies ik voor de video met de 360 graden camera op de quad. Die is gewoon heel dik gemaakt!"

Stemmen

Fan van Lodi en zijn video van het schitterende eiland Mykonos? Tot en met 30 november 2018 kun je via DroneAwards.nl stemmen op de video van Lodi in de categorie 'Luchtfotografie'. Ook kun je jouw stem uitbrengen op één van de vier genomineerde in de categorie 'Racing'. Door te stemmen maak je tevens kans op een Eachine E010 met Torvol Indoor Race Pack. De winnaar van de Drone Awards wordt begin december bekend gemaakt.

Droning Dutchman over zijn Drone Awards 2018 nominatie

0 Reacties

    Plaats een reactie