Een dronepiloot in de Amerikaanse stad Midtown heeft een dure blunder begaan. Tijdens het vliegen van zijn drone verloor hij de controle en crashte de quadcopter tegen de muren van een chique bankgebouw. Toen de brokkenpiloot zijn drone vervolgens kwam ophalen, werd hij direct aangehouden.

Botsing

Steven Fumes, 27 jaar, dacht rustig een dagje te gaan vliegen. Vanaf zijn balkon op de 21ste verdieping van het Executive Plaze Hotel in Midtown lanceerde hij zijn drone, wat natuurlijk al illegaal is. Het werd echter allemaal nog een stuk riskanter toen de dronepiloot door hevige wind de controle verloor over zijn drone en deze een directe botsing maakte met de stevige muren van de vooraanstaande Barclay´s bank.

Amerikaanse dronepiloot aangehouden voor crash tegen bankgebouw

Drone kwijt

Fumes besloot om direct actie te ondernemen na het crashen van zijn drone, maar eenmaal daar stond hem een nare verassing te wachten. Beveiligingsmedewerkers van de bank hadden de drone al gevonden en het onverwachtse en onbemande bezoek aan de bank door Fumes zijn drone werd de Amerikaan niet in dank afgenomen. Hij kreeg een boete voor het vliegen met een drone binnen de bebouwde kom én daarnaast werd zijn drone ook nog als bewijs in beslag genomen. De hoogte van de boete is niet bekend gemaakt.

Kathedraal

Het is niet de eerste keer dat er in het buitenland drones tegen dure gebouwen aan worden gevlogen. Zo zorgen twee toeristen in Spanje eerder dit jaar voor ophef toen hun drone een noodlanding moest maken.....bovenop de heilige Kathedraal van Sevilla.

Regelgeving

Het is ook in Nederland verboden om te vliegen met een drone boven aaneengesloten verbouwing. Daarnaast is het ook aan te raden om het weer in de gaten te houden. Hevige wind en drones zijn geen goede combinatie. Check daarom altijd voordat je gaat vliegen met je drone de regelgeving én het weer. Met dit soort simpele stappen voorkom jij dat je de volgende Steven Fumes wordt.

Amerikaanse dronepiloot aangehouden voor crash tegen bankgebouw


0 Reacties

    Plaats een reactie