Een winkelwagen die tot de nok toe gevuld is met zware boodschappen. De caissière die je enigszins verveeld en afkeurend aanstaart. En een veel te drukke rij met mensen achter je die allemaal hetzelfde denken: "Schiet nou eens op". Hoe handig zou het zijn als op zo'n moment een drone in no-time de inhoud van je karretje voor je op de band legt? Die vraag stelden de hoge heren van Wallmart zich ook recentelijk en daar hebben ze nu een patent voor vastgelegd.

Drone Personal Shopper

Winkelketen Wallmart heeft recent een patent vastgelegd waarin zij hun plannen uit de doeken doen voor het inzetten van drones. Het idee is een vliegende personal shopper die klanten assisteert met ieder aspect van het boodschappen doen. Van aankopen tot afrekenen.

Vliegend naar de kassa

Om echt iets toe te voegen aan de bestaande shopping ervaring is de Wallmart drone uitgerust met een paar handige functies. Je kent natuurlijk al de doe-het-zelf scanners uit Nederlandse supermarkten, maar de Amerikaanse winkelgigant gaat net een stapje verder. Het moet namelijk mogelijk worden om met je telefoon een product te scannen, waarna de Wallmart drone het gescande product alvast naar de kassa vliegt. Indien je liever op de ouderwetse manier winkelt, dan pakt de vliegende assistent bij de kassa probleemloos je karretje voor je uit. Boodschappen doen wordt zo wel héél makkelijk.

Helpen drones de klanten van Wallmart binnenkort met de boodschappen?

Shopadvies

Naast een sterke motor voor het zwaardere tilwerk heeft de drone ook een scanner die data verzamelt over alles wat je koopt. Dag privacy dus, maar bij je volgende bezoek weet de vliegende verkoper wél wat je graag in huis haalt en kan deze je vergelijkbare producten adviseren. Had je dit merk koekjes trouwens al geprobeerd?

Toekomstmuziek

Voor nu is het echter nog allemaal toekomstmuziek, maar als er één winkelketen het budget en de mankracht heeft om het uit te voeren dan is het Wallmart wel. Met ruim 2.3 miljoen medewerkers wereldwijd is het een van de grootste spelers in de levensmiddelenbranche. Een kanttekening is wél dat patenten voor dit soort bedrijven niets nieuws zijn. Ze dienen er honderden in per jaar en met een groot deel gebeurt niets. Maar mochten ze dit doorzetten en het zou aanslaan, dan is het slechts een kwestie van tijd voordat de hamsters van de Appie zich voortaan per drone verplaatsen.

0 Reacties

    Plaats een reactie