Het Openbare Ministerie van Curacao heeft besloten om dronevliegen boven gevangenissen officieel te verbieden. Het besluit zat er al een tijdje aan te komen. Gevangenen kregen van onbekende drones drugs en telefoons geleverd.

Pakketjes

Er werden de laatste tijd steeds vaker gevangen met illegale pakketjes aangetroffen in de gevangenissen van Curacao. De oorzaak? De gevangenen kregen de pakjes geleverd via een drone door onbekende dronepiloten. In de pakketjes werden zaken aangetroffen zoals drugs, schroevendraaiers en mobiele telefoons.

Vliegen met drone boven gevangenis officieel verboden in Curaçao

Neerschieten

De Minister van Justitie heeft bewakers en personeel toestemming gegeven om voortaan op drones te schieten als deze te dicht in de buurt van een gevangenis komen. Drones die lager dan 762 meter hoog vliegen worden zonder pardon uitgeschakeld.

Gevangenisstraf

Dronepiloten die toch de gok willen wagen staat een nare verrassing te wachten die verder gaat dan alleen een neergehaalde drone. Zij riskeren een gevangenisstraf van maximaal een jaar een boete van ruim 17.000 euro.

Vliegen met drone boven gevangenis officieel verboden in Curaçao

1 Reacties

  1. Jules DeBeylder

    Likje verf ook, precies

Plaats een reactie