Afgelopen weekend werd de finale uitgezonden van het SBS6 programma Drone Masters. Na een spannende finalestrijd tegen Tanja Jess vloog Timor Steffens er uiteindelijk met de winst vandoor.

Drone Master 2018

Timor Steffens mag zich de Drone Master van 2018 noemen. Hij wist afgelopen weekend tijdens de finale van het SBS6 programma het meeste indruk te maken op de jury met zijn vlieg en luchtfotografie skills.

Timor Steffens wint Drone Masters 2018

Finale

In de finale stond Timor tegenover Tanja Jess. De twee moesten een divers aantal opdrachten volbrengen, zoals in vijf minuten vier olievaten vinden met hun drone die verspreid waren over het landschap. In deze olievaten zat een plaatje met een cryptische hint en daarmee moest een woord gevormd worden. Een leuke warming-up, want beide deelnemers wisten deze opdracht zonder al teveel moeite te volbrengen.

Inception

Een interessante opdracht was het maken van een luchtfoto in Inception-stijl. Hiervoor moesten er verschillende shots gemaakt worden van dezelfde oppervlakte. In de nabewerking werden deze shots dan samengebracht om een surrealistisch effect te creëren, geïnspireerd door Christopher Nolan's hitfilm 'Inception' uit 2010. Het resultaat van met name Timor wist indruk te maken. De deelnemers gebruikten een DJI Mavic 2 Pro om de foto's te maken.

Timor Steffens wint Drone Masters 2018

Monteren

Voor de laatste opdracht werd er gevlogen met een DJI Phantom 4 Pro en moest er een heuse videoclip gecreëerd worden. Daar hadden de deelnemers twee uur de tijd voor en daarna kregen ze nog eens twee uur om alles te monteren. Tanja Jess ging voor een hiphopvideo, terwijl Timor Steffens een Hollandse zangeres geregeld had. Met mooie shots van een brug vol met danseressen en een verhaal over een gekidnapt meisje wisten beide deelnemers iets leuks neer te zetten.

Uitslag

Aan het einde van de aflevering kregen de deelnemers rapportcijfers voor zowel de Inception foto's als de videoclips. Die lagen bij de foto's vrij dicht bij elkaar, maar bij de video was de jury duidelijk meer gecharmeerd van de mooie, uitgezoomde omgevingsshots van Timor en zijn danseressen. Met een big smile nam hij de trofee aan van presentator Dennis van der Geest. Gefeliciteerd Timor!

Timor Steffens wint Drone Masters 2018


0 Reacties

    Plaats een reactie