Een controller of smartphone is oud nieuws. Met de Skydio R1 in combinatie met een Apple Watch kun je een drone voortaan met je horloge besturen. De toekomst is hier.

Apple Watch

De Amerikaanse dronefabrikant Skydio heeft haar R1 drone uitgebreid met een functie die we nog niet vaak zien. De Skydio R1 drone is vanaf nu namelijk volledig te besturen met een Apple Watch. Apple heeft de app van het bedrijf, die eerder op de iPhone uitkwam, nu ook in horlogevariant goedgekeurd.

Skydio R1 drone is nu te besturen met Apple Watch

Simpele tikken

Met een paar simpele tikken op je horloge kun de Skydio R1 laten opstijgen, bedienen en zelfs besturen met behulp van een paar simpele commando's. Zo kun je bijvoorbeeld de drone een persoon laten volgen door een foto van die persoon aan te tikken op het aanraakschermpje van de Apple Watch. Ook andere leuke functies activeer je met het grootste gemak vanaf je pols. Denk hierbij aan drone selfies, quickshots en het vliegen van voorgeprogrammeerde routes zonder tussenkomst van de gebruiker.

Skydio R1

De Skydio R1 drone lanceerde in april 2018 en het bijzondere aan deze drone is dat er een Nvidia chipset in zit die ook gebruikt wordt voor zelfrijdende auto's. In combinatie met state of the art camera's en sensoren positioneert Skydio de R1 als de eerste drone die écht volledig autonoom kan vliegen. De quadcopter kan zijn omgeving in kaart brengen, een route bepalen en voorspellen en is uitgerust met de modernste technieken om zelf allerlei obstakels te ontwijken. Om dit statement kracht bij te zetten zul je geen controller in de doos vinden.

Skydio R1 drone is nu te besturen met Apple Watch

Ondersteuning

De applicatie die gebruikt wordt om de drone te besturen is geschikt voor Apple Watches met Watch OS4 of hoger. Daaronder valt natuurlijk de nieuwste Series 4, maar zelfs de allereerste Apple Watch kan de firmware nog net draaien. Al is dit niet aan te raden voor optimaal gebruik.

Kopen?

De Skydio R1 drone ligt in de Verenigde Staten en Canada gewoon in de Apple Store voor een adviesprijs van $2.000. Voorlopig zijn er nog geen plannen om de gadget in de Europa te verkopen. De komende tijd zitten zullen we het dus nog even met onze controllers moeten doen.


0 Reacties

    Plaats een reactie