Het Belgische Helicus Aero Initaitive heeft een systeem ontwikkeld dat drones inzet om medische pakketjes te vervoeren tussen ziekenhuizen en apotheken. Het project, MEDRONA, krijgt zelfs financiële steun vanuit de regering. Halverwege 2019 gaan de eerste testvluchten van start in het luchtruim boven Antwerpen.

Medrona

Het project MEDRONA van het Helicus Aero Initiative (HIA) gaat het mogelijk maken om medische pakketten (zoals medicijnen) te transporteren tussen ziekenhuizen en opslagplaatsen. Bijzondere hieraan is dat het niet slechts om medicijnen gaat. Volgens MEDRONA moet het ook mogelijk worden om menselijk weefsel, bloed en urinemonsters te vervoeren op een betrouwbare en veilige manier.

Medische bezorging in België binnenkort per drone

Duurzame oplossingen

“In plaats van louter vluchten tussen ziekenhuizen te organiseren, zal het project duurzame oplossingen bieden die geïntegreerd zijn in het luchtverkeersbeheer alsook de regelgeving van de gezondheidszorg. Dankzij deze service zullen ziekenhuizen hun patiënten kwalitatief hoogstaande diensten kunnen blijven aanbieden nu de wegen alsmaar meer toeslibben”, legt Mikael Shamim, coördinator van het Helicus Aero-initiatief uit.

Smart Mobility Belgium

Het project werd gekozen uit 136 projectvoorstellen in het kader van Smart Mobility Belgium (SMB). SMB is een gezamenlijk initiatief van de Belgische federale ministers van Transport en Communicatie waarmee ze slimme en innovatieve mobiliteitstoepassingen willen aanmoedigen. Het project kreeg een budget van 4 miljoen euro. Halverwege 2019 zullen de eerste testvluchten van start gaan

Medische bezorging in België binnenkort per drone

0 Reacties

    Plaats een reactie