DJI Mavic 2, maar welke van de twee? Dat is een vraag die veel droneliefhebbers zichzelf stellen. Beide drones behoren tot de absolute top en zijn voorzien de nieuwste functies. Het zijn de camera's die uiteindelijk de doorslag zullen geven voor welke je kiest, afhankelijk voor welke toepassingen je de drone wil gebruiken. Hoog tijd om in te zoomen op de verschillen.

Paradepaardjes

De Mavic 2 modellen zijn de nieuwste paradepaardjes van DJI en lijken op het eerste gezicht erg veel op elkaar. Zo zijn beide drones voorzien van de nieuwste DJI technologieën zoals 360 graden obstacle avoidance en ActiveTrack 2.0. De 360 graden obstacle avoidance functie zorgt er bijvoorbeeld voor dat obstakels rondom de drones waargenomen worden waardoor de drones slimmer en veiliger vliegen. Dankzij ActiveTrack 2.0 volgen de quadcopters je beter dan ooit.

Camera's

Het grootste verschil tussen beide drones zit 'm in de camera en daarom is het belangrijk om te kijken welke het beste bij jouw gebruik past. De camera's van de DJI Mavic 2 Pro en de DJI Mavic 2 Zoom bieden namelijk verschillende mogelijkheden voor verschillende doeleinden.

DJI Mavic 2 Pro vs DJI Mavic 2 Zoom: wat is de beste keus?

DJI Mavic 2 Pro

De DJI Mavic 2 Pro heeft een 20-megapixelcamera die DJI samen met het vooraanstaande merk Hasselblad ontwikkelde. Deze Zweedse camerafabrikant heeft de camera uitgerust met een 1”-sensor en een 28mm f/2.8 - f/11-lens. De grotere sensor is een voordeel ten opzichte van de Mavic 2 Zoom omdat dit betere beelden oplevert als het wat donkerder is.

Levendige kleuren

Uniek is dat de camera van de DJI Mavic 2 Pro het mogelijk maakt in te stellen hoeveel licht de sensor op neemt, wat handig is voor professionele luchtopnames. Daarnaast ondersteunt de Mavic 2 Pro ook 10-bit video met High Dynamic Range (HDR), in het formaat hybrid log gamma. Dit vertaalt zich naar levendigere kleuren waardoor je met name ook tijdens de nabewerking het maximale uit je beelden haalt.

DJI Mavic 2 Zoom

De DJI Mavic 2 Zoom heeft een 12-megapixelcamera en deze is gemaakt door DJI zelf. Het unieke aan deze uitvoering schuilt 'm -zoals de naam al doet vermoeden- in de zoomfunctie. De lens heeft een diafragma van f/2.8 op 24mm en f3.8 op 34mm. Wat kleiner dan bij de Mavic 2 Pro, maar deze lens zorgt voor een aantal bijzondere mogelijkheden.

DJI Mavic 2 Pro vs DJI Mavic 2 Zoom: wat is de beste keus?

Dolly Zoom

Een mooie exclusieve functie van de DJI Mavic 2 Zoom is de Dolly Zoom Quickshot-modus. Met dit effect -waarbij de drone achteruit vliegt terwijl de camera tegelijkertijd inzoomt- krijgen je beelden een surrealistisch en filmachtig effect. Niet voor niets is dit één van de favoriete effecten van filmregisseur Michael Bay, bekend van zijn visueel indrukwekkende actiefilms. De Mavic 2 Zoom kan daarnaast negen foto's aan elkaar plakken om met de Super Resolution-functie 48-megapixelfoto's te vormen in megaformaat.

Veilige afstand

Het belangrijkste voordeel aan de Zoom functie blijft echter de multi-inzetbaarheid. Denk bijvoorbeeld aan het in beeld brengen van een voetbalwedstrijd. Zonder zoomfunctie moet je erg dichtbij vliegen om acties goed in beeld te brengen, wat vaak ook niet erg veilig is voor zowel je drone als andere mensen. Met de Zoom kun je vanaf een veilige afstand filmen, terwijl je de mooiste acties van dichtbij kunt vastleggen.

Conclusie

Welke drone past het beste bij jou? De Mavic 2 Pro geef je levendigere kleuren en meer megapixels, maar de Mavic 2 Zoom biedt een aantal toffe functies die de Pro niet biedt en is dé drone om mee te nemen naar een voetbalwedstrijd. Het komt er dus vooral op neer waar je de drone voor gaat gebruiken. Wil je gewoon de mooiste plaatjes schieten zonder er al te veel bij na te denken in de hoogst mogelijk beeldkwaliteit? Ga dan voor de Pro. Heb je liever wat meer mogelijkheden en variatie in je shots, dan is de Zoom de perfecte keus.

0 Reacties

    Plaats een reactie