Dankzij de warmtebeeld camera van een politiedrone is een Britse tiener die ontvoerd was weer op vrije voeten. Het 16-jarige meisje werd vastgehouden in een oud industriecomplex, maar het lukte haar om de politie te bellen, die vervolgens een speciale drone-eenheid op pad stuurde.

Alarmnummer

De Britste politie heeft recent een gekidnapte tiener opgespoord met behulp van een drone uitgerust met een warmtebeeldcamera. Het 16-jarige meisje uit het Engelse plaatsje Lincolnshire had het alarmnummer gebeld. Ze werd seksueel misbruikt en op dat moment vastgehouden door een man van 35. Eenmaal aan de telefoon probeerde het meisje zo precies mogelijk de locatie te omschrijven, waarop de politie besloot een drone in te zetten.

Gekidnapte Britse tiener snel opgespoord dankzij drone met warmtecamera

Beperkte informatie

De tiener vertelde aan een agent via de telefoon dat ze werd vastgehouden in Boston; een oude, kleine havenstad in het Engelse graafschap Lincolnshire. Ze omschreef de locatie als 'een industrieel complex omringd met prikkeldraad'. Erg beperkte informatie, maar het bleek meer dan genoeg voor de politiedrone. Met behulp van de warmtegevoelige camera op de quadcopter werd het meisje gevonden 'minuten' nadat deze op pad ging, aldus de politie. Ze is inmiddels in veiligheid en de dader is gearresteerd.

Police Drone Unit

De opsporing werd gedaan door een speciale eenheid van de politie in Lincolnshire: de Police Drone Unit. Een van de redenen dat de eenheid is opgericht is omdat Lincolnshire bekend staat om haar uitgestrekte akkers en weilanden. Het is lastig en omslachtig om met de auto te patrouilleren en de helikopterbasis ligt ook niet naast de deur. Dankzij drones kan de politie deze gebieden beter en makkelijker in de gaten houden.


0 Reacties

    Plaats een reactie