Het Amerikaanse bedrijf Target Arm heeft een video uitgebracht waarin het haar nieuwste uitvinding laat zien: een heuse drone-vanger. Deze constructie, die bestaat uit metalen pennen die drones vast kunnen houden, noemen zij de Talon. Naast het vasthouden van een drone doet de Talon ook nog dienst als lanceersysteem.

Talon

De Talon is een nieuwe uitvinding van het Amerikaanse bedrijf Target Arm, bedoeld om een drone vast te kunnen zetten met metalen pennen. Naast het 'vangen' van drones wil het bedrijf de constructie ook inzetten voor het snel en effectief lanceren van drones.

Amerikaans bedrijf introduceert 'dronevanger'

Vastzetten

Zodra een drone door de Talon vliegt herkent hij deze en schuift hij de metalen pennen razendsnel uit om de quadcopter vast te zetten. De pennen zelf oefenen een relatief lichte druk uit op de drone om deze niet te beschadigen, maar tegelijkertijd kan de drone geen kant op. Zo wordt het onbemande vliegtuigje op veilige wijze onschadelijk gemaakt zonder dat deze daadwerkelijke schade oploopt.

Vliegende start

Eenmaal vastgezet in de Talon kan de drone wel alvast gestart worden. Zodra de pennen dan weer ingetrokken worden en de drone weer op kan stijgen, is er sprake van een vliegende start. Naast het vangen van drones is het systeem dus ook zeer geschikt voor het lanceren van de onbemande vliegtuigjes. Moederbedrijf Target Arm ziet dan ook toepassingen voor de Talon waarbij deze geïnstalleerd wordt op rijdende, varende of zelfs vliegende (grotere) voertuigen van waaruit drones gelanceerd kunnen worden.

Amerikaans bedrijf introduceert 'dronevanger'

Video

Bekijk hieronder in een video hoe de Talon in de praktijk werkt:


0 Reacties

    Plaats een reactie