Pakketbezorging per drone kom steeds dichterbij. Amazon, een van de grootste bedrijven ter wereld, is al langer bezig met het ontwikkelen van deze service. Recent patenteerden zij een nieuwe techniek die perfect in dat plaatje past: parachutes voor pakketbezorging per drone.

Patent

Webwinkel Amazon heeft recent een patent voor droneparachutes ingediend. Deze speciale parachute is bedoeld om drones te helpen pakketjes te bezorgen vanuit de lucht. Amazon Prime Air drones kunnen pakketjes dragen met een gewicht van tot wel 2.2 kg met snelheden tot wel 160 k/m per uur. Een zachte landing met een parachute is dan zeker geen overbodige luxe.

Amazon patenteert parachute voor drone bezorging

Voordelen

Het droppen van pakketjes met een parachute heeft een aantal belangrijke voordelen voor zowel Amazon als de consument. Zo kunnen bezorgdrones veel hoger blijven vliegen waardoor mensen minder last hebben van lawaai. Ook hoeft de drone niet te landen, wat niet alleen sneller is, maar ook nog eens flink bespaart op de batterij. Hierdoor kunnen de quadcopters uiteindelijk langer in de lucht blijven en dus meer pakketjes bezorgen met één acculading.

Amazon patenteert parachute voor drone bezorging

Wetgeving

De CEO van Amazon en rijkste man ter wereld, Jeff Bezos, deed eerder al zijn plannen uit de doeken over dronebezorging. Inmiddels is de technologie meer dan klaar, maar de wetgeving laat nog even op zich wachten. Het laten vliegen en besturen van honderden drones tegelijkertijd is juridisch gezien ook een complexe zaak. Al deze drones moeten namelijk gereguleerd worden en er zal veel nieuwe wetgeving nodig zijn om alles in goede banen te leiden. Het is nog even afwachten wanneer Amazon in de VS definitief haar drones op pad mag sturen.


0 Reacties

    Plaats een reactie