De Canadese rapper Drake liet tijdens een optreden in New York maar liefst 88 drones een choreochrafie vliegen. De drones lieten verschillende kleuren zien en gaven een magisch effect.

Lichtshow

Tijdens een concert van de Canadese rapper Drake werd een lichtshow getoond van 88 drones die autonoom door de lucht vlogen. Het concert vond plaats in Madison Square Garden, New York.

Lucie drone

De drone de gebruikt werd is de Lucie micro drone van het Zweedse bedrijf Verity. De Lucie drone is uitgerust met rood, groen, blauw en witte LEDs en weegt slechts 50 gram. De drone heeft een vliegtijd van ongeveer 3 minuten. Een lege accu is in ongeveer een uur weer volledig opgeladen. Hiervoor heeft Verity een speciale kast ontwikkeld waarin 40 drones tegelijk geladen kunnen worden.

Rapper Drake trad op met 88 dansende drones

Vliegen

De propellers van Verity's Lucie drone worden omringd met propeller beschermers om de veiligheid te waarborgen. In het hart van de drone zit Kedge, dit is een indoor positioneringssysteem die de drone in staat stelt om autonoom zonder camera te vliegen. Hiervoor wordt de ruimte waarin de drones vliegen digitaal in kaart gebracht waarna de drones op een indoor GPS zich voort bewegen.

Autonoom

De drones die de lichtshow uitvoeren doen dit geheel autonoom. Dit betekent dat zij niet worden bestuurd door een piloot, maar door een computer. Uniek aan de Verity drones is dat zij gewoon door de tour staff van de artiest kan worden ingesteld. Er hoeft dus geen programmeur aan te pas te komen.

Rapper Drake trad op met 88 dansende drones

Metallica

Verity begon in 2014 met hun autonome drones en zijn inmiddels al in 20 verschillende landen geweest en hebben meer dan 30.000 vluchten gemaakt. De Verity drones toerde zelfs een tijdje met de band Metallica.

Drones op je feest?

Verity wil de drone lichtshow uiteindelijk toegankelijk maken voor de massa. Dit betekend dat je een heuse droneshow in de toekomst mogelijk nog eens ziet op een bruiloft- of verjaardagsfeest.

1 Reacties

  1. David middendorp

    Die drones zijn leuk maar kunnen niet zoals die van ons in realtime dingen volgen. Met ander worden het pad licht vast. https://youtu.be/b2p1qGCE5e0

Plaats een reactie