Tijdens de heropening van winkelcentrum Het Rond in Houten werd een heuse drone modeshow gehouden. De drones presenteerde kleding die te koop is bij de winkels van Het Rond.

Fashion party

Zaterdag 22 september 2018 stond voor Houten in het teken van de heropening van winkelcentrum Het Rond. Om er een knallende dag van te maken werd er een Fashion Party georganiseerd. Tijdens de Fashion Party toonde Bart van Maarle van Speeddrones.nl zijn eigen ontworpen modeshow drones.

Agency X

Het idee is afkomstig uit een modeshow van Dolce & Gabbana, die eerder dit jaar een modeshow met drones presenteerde. Bart van Maarle werd door Agency X benaderd om een soort gelijke show op te voeren.

Mr Catwalk en Mr Showtime

Van Maarle ging direct aan de slag en maakte maar liefst drie drones voor de show. Hij gaf de drones zelfs een naam. Mr Catwalk 1 en 2 kregen een opstaande rand en Mr Showtime is een lichtere uitvoering. De drones zijn gemaakt van een carbon buizenframe gecombineerd met verbindingen van TPU. Voor de piloot zit er een voltage meter aan boord zodat hij de batterijstatus goed in de gaten kan houden. Rondom zijn de drones voorzien van RGB LED's.

Modeshow met drones tijdens Fashion Party Houten

Slecht weer

De modeshow met drones leek nog bijna in de soep te lopen door het slechte weer. Toch lukte het Van Maarle en zijn mede-piloot om de kledingstukken en accessoires rustig op en neer over de catwalk te vliegen.

Toekomst

Van Maarle heeft de smaak te pakken en gaat de drones verder ontwikkelen. Zo wil hij dat de drones autonoom vliegen of een verborgen First Person View (FPV) systeem krijgen. Hierdoor hoeft hij zelf niet meer het podium op.

Modeshow met drones tijdens Fashion Party Houten

Foto: Peter Bezemer Afterview

0 Reacties

    Plaats een reactie