Onderwater, over het water en in de lucht: met de nieuwe drone SPRY wordt het allemaal mogelijk. Deze quadcopter is volledig waterproof en kan onderwater vliegen. Met een inzamelingsactie op de website Kickstarter willen de ontwikkelaars de multi-inzetbare drone realiteit maken.

SwellPro SPRY

Je drone in het water gooien is normaal gesproken niet aan te raden, maar de SwellPro SPRY geeft een nieuwe, nattere betekenis aan het begrip throw and go. Deze waterdichte quadcopter is namelijk gemaakt om zich in én onder het water te bewegen. Met de 4K Ultra HD camera, die ook waterproof is, maak je vervolgens de mooiste aquatische beelden.

Functies

Een toffe functie is dat die beelden vervolgens naar meerdere apparaten tegelijkertijd gestreamd kunnen worden, zodat je vrienden live mee kunnen genieten van je snorkelsessies. Ook andere moderne opties ontbreken niet. Zo kun je de SwellPro SPRY een vooraf opgestelde route laten vliegen om de omgeving alvast vanuit de lucht te verkennen terwijl je aan het strand ligt. Ben je liever zelf het middelpunt van de belangstelling, dan zet je de Follow Me functie aan en volgt de drone je overal naartoe.

Kopje onder met nieuwe Kickstarter-drone SwellPro SPRY

Controller

Mocht je tijdens al deze waterpret je controller een keer over een bootrailing laten vallen dan is ook dat geen probleem. Die is namelijk, als eerste dronecontroller ooit, volledig waterdicht. Fijn is ook dat er al een scherm in de controller zit. Een smartphone in je zwembroek was toch al niet zo'n goed idee.

Specificaties

Om al het bovenstaande te realiseren is de SwellPro SPRY volledig gemaakt van roestvrije materialen. De 4K Ultra HD camera wordt beschermd door een kapje gemaakt van polycarbonaat en kan omhoog en omlaag draaien. Naast video maakt deze camera ook foto's van een respectabele 12 MP.

Kopje onder met nieuwe Kickstarter-drone SwellPro SPRY

Kickstarter

De drone wordt aangeboden op de crowdfunding website Kickstarter. Crowdfunding betekent dat iedereen die zich geroepen voelt een financiële bijdrage kan doen om de ontwikkelaars te helpen het project te financieren.

Productieproces

Om zo transparant mogelijk te zijn richting de investeerders komt SwellPro binnenkort met een aantal video's die inzoomen op het productieproces van de SPRY. Daarbij komen niet alleen de onderdelen aan bod, maar zelfs de arbeidsomstandigheden van de werknemers in de fabrieken. Dat is voor een Chinese fabrikant bijzonder te noemen.

Toekomst

De inzamelingsactie eindigt op 1 oktober 2018. De ontwikkelaars van de drone streven er naar om 28.000 dollar op te halen. Na enkele dagen staat de teller echter al op ruim 154.000 dollar. Die SwellPro SPRY gaat er dus wel komen. De verwachte release is december 2018.

SwellPro

Het bedrijf SwellPro (in samenwerking met Urban Drones) zit achter de SPRY en dit is niet de eerste keer dat ze een drone in ontwikkeling hebben die ideaal is voor aan de waterkant. Eerder maakten zij diverse SplashDrone modellen, die volledig waterproof zijn en ook blijven drijven op het water. Nu de SPRY ook onderwater kan is het nog even afwachten hoe SwellPro de volgende keer gaat verrassen. Het bedrijf zelf lijkt voorlopig namelijk nog lang niet kopje onder te gaan.0 Reacties

    Plaats een reactie