Yuneec heeft een nieuwe drone aan haar collectie toegevoegd. De Mantis Q is een opvouwbare consumenten-drone, welke veel gelijkenis vertoont met DJI's Mavic serie.

Yuneec introduceert Mantis Q opvouwbare drone

Opvouwbaar

De Yuneec Mantis Q is uitgevoerd in een inklapbaar design waardoor de drone op te vouwen is tot een compact formaat en hierdoor bij uitstek geschikt is om mee te nemen. Opgevouwen heeft de drone afmetingen van 168 x 96 x 58 mm. Het gewicht van de Mantis Q bedraagt 480 gram.

Camera

Yuneec Mantis Q is uitgerust met een camera met 1/3.06 inch CMOS sensor. De camera registreert video's in 4K en foto's maakt ie met een resolutie van 13 megapixels. Video's en foto's kunnen opgeslagen worden op een microSD-geheugenkaart of live gestreamd worden naar mobiele apparaten.

Yuneec introduceert Mantis Q opvouwbare drone

Gimbal

De camera is bevestigd aan de drone middels een 3-assige elektronische gimbal. Een gimbal zorgt ervoor dat opgenomen beelden zo stabiel mogelijk worden opgenomen. De gimbal zorgt ervoor dat de camera altijd in dezelfde positie blijft ook al beweegt de drone.

Sportmodus

De drone heeft een flight controller gebaseerd op PX4 en is bepaald niet traag. In de sportmodus haalt hij maar liefst 72 kilometer per uur.

Yuneec introduceert Mantis Q opvouwbare drone

Intelligente vliegmodi

Yuneec's nieuwe drone beschikt over intelligente automatische vliegmodi. In 'Journey Mode' vliegt de Mantis Q in een lineaire baan naar boven en keert automatisch terug. Dankzij de 'Point of Interest'-functie kan de drone automatisch om een object vliegen. Ook keert de Mantis Q met één druk op de knop automatisch terug naar het punt waar ie opgestegen is.

Visual Tracking

Dankzij de zogenaamde 'Visual Tracking' is de drone in staat om een bewegend object te volgen. Ook kun je de actieradius van de Mantis Q ook beperken met behulp van een virtueel hek.

Yuneec introduceert Mantis Q opvouwbare drone

Controller

De Mantis Q wordt geleverd inclusief remote controller met smartphone-mount. Deze controller heeft een bereik van 800 meter.

Spraakbesturing

De Mantis Q is ook te bedienen via spraakbesturing. Hierdoor is het mogelijk om opnames te maken met lege handen (zonder controller in je handen).

Yuneec introduceert Mantis Q opvouwbare drone

Vliegtijd

De Mantis Q drone heeft een verwisselbare 3S 2800mAh LiPo accu welke resulteert in een vliegtijd van maximaal 33 minuten.

2 versies

De Mantis Q is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. De standaard versie wordt geleverd met controller en 1 accu. Ook is een uitgebreide versie (X Pack) beschikbaar met controller, 3 accu's en opbergtas.

0 Reacties

    Plaats een reactie