Door de warmte en het daarbij ontstane droogte geldt er overdag een beregeningsverbod voor ondernemers en burgers. Het Waterschap Rivierenland gaat drones inzetten om in de gaten te houden of fruittelers zich wel aan dit beregeningsverbod houden.

Verboden te sproeien

Door de aanhoudende warmte en droogte geldt er tussen 09.00 en 18.00 uur een beregeningsverbod. Dit houdt in dat ondernemers en burgers tussen deze tijdstippen niet mogen sproeien met oppervlaktewater. Tijdens het sproeien overdag verdampt namelijk 30 tot 35 procent van het water, en met een te kort is dit natuurlijk zonde.

Controleren

Om dit verbod te handhaven gaat het Waterschap Rivierenland drones inzetten. Zo kunnen zij met behulp van drones snel een groot gebied in kaart brengen en zien of de regels worden nageleefd.

Waterschap zet drones in om fruittelers te controleren

Drone

Op de foto is te zien dat het Waterschap gebruik maakt van de DJI Inspire 1 drone. Deze drone beschikt standaard over een 4K Ultra HD camera die 360 graden kan draaien. Dankzij de gimbal zijn de beelden altijd strak en stabiel. Ook is het mogelijk om de DJI Inspire 1, evenals zijn opvolger de DJI Inspire 2, door twee piloten te laten besturen. Hierbij bedient één piloot met zijn remote controller de besturing van de drone en de ander met zijn remote controller de camera en gimbal.

Waarschuwing en boete

Ondernemers en burgers die toch beregenen met oppervlaktewater krijgen eerst een waarschuwing en bij een tweede overtreding een boete. Inmiddels heeft een handvol overtreders een waarschuwing ontvangen. Een boete voor een particulier bedraagt 550 euro, ondernemers betalen meer.

1 Reacties

  1. Thomas Riley

    Thank goodness I found it on this blog roll the ball Impossible game

Plaats een reactie