De Venezolaanse president Maduro is vermoedelijk aangevallen door een drone die uitgerust was met explosieven. Er bestaat echter nog veel onduidelijkheid over het incident.

Aanslag

Tijdens een toespraak van President Maduro van Venezuela is er een dreiging geweest van een mogelijke terroristische aanslag met behulp van een drone. Anonieme bronnen melden echter dat de drone in kwestie van een nieuwsredactie is geweest die opnames aan het maken was en dat de explosie met een ontplofte gasfles te maken had.

Colombia en de Verenigde Staten

Op het moment van de explosie kwamen beveiligers van de Maduro meteen in actie om hun president te beschermen. 2,5 uur na de toespraak was de president te zien op de televisie en verklaarde dat er meerdere verdachten zijn opgepakt. Daarbij legde hij de schuld neer bij extreemrechtse personen die samenwerken met Colombia en de Verenigde Staten. De president noemde daarbij de naam van zijn Colombiaanse ambtgenoot Santos, die hij mede verantwoordelijk houdt voor de aanslag.

Ontplofte gasfles

Andere bronnen melden echter een ander verhaal tegen het persbureau AP. Zij zeggen dat de explosies veroorzaakt werden door een gasfles die ontplofte in een flat vlak bij het ceremonieterrein. Daarna zou een drone van de staatstelevisie door scherpschutters uit de lucht zijn geschoten. Er zijn ook foto's waarop te zien is dat veiligheidstroepen onderzoek doen bij een gebouw waar brand heeft gewoed.

President Venezuela mogelijk doelwit van drone aanval

Vreemd incident

Toch zijn er zeven militairen gewond geraakt bij het incident. Of dit direct door de explosie kwam of door de paniek die erna ontstond is niet bekend. Het blijft een uiterst vreemd incident gezien er ook geen beelden te zien zijn van een drone terwijl er wel veel camera's aanwezig waren tijdens de ceremonie. Mogelijk wordt het incident dan ook gebruikt door Maduro om politieke tegenstanders op te pakken.

0 Reacties

    Plaats een reactie