In 2020 verwelkomt vliegbasis Leeuwarden vier militaire MQ-9 Reaper drones. De komst van de drones levert volgens Defensie 150 banen op.

Motie van stationering

De komst van vier militaire MQ-9 Reaper drones naar de vliegbasis in Leeuwarden is zeker. Aanvankelijk probeerde de SP in de Tweede Kamer de komst met een motie van stationering de komst van de drones tegen houden, maar zij konden enkel rekenen op de steun van de Partij voor de Dieren en Denk.

150 banen

De overige partijen stemden tegen de motie en kozen daarmee voor de komst van de Reaper drones naar de vliegbasis in Leeuwarden. Volgens Defensie levert dat ruim 150 banen op.

Simulator

Het 306 Squadron, dat gevestigd is op de vliegbasis in Leeuwarden, kreeg in april al een Europese UAV-simulator waarmee zij al virtueel kunnen vliegen met de Reaper drone. De simulator is verbonden met andere landen van het Europees Defensieagentschap (EDA).

Reaper drones in 2020 naar vliegbasis Leeuwarden

2020

Het 306 Squadron moet nog even wachten voordat ze met de echte drones kunnen vliegen. De drones zijn pas in 2020 inzetbaar voor verkenningsvluchten. Tot die tijd kunnen zij dus nog veel oefenen op de simulator.

0 Reacties

    Plaats een reactie