Als het aan het Qatarese bedrijf Geeba ligt, dan vliegen er binnenkort drones over en door Rotterdam om pakketjes af te leveren. Ook rijden er dan autonome bakfietsen rond om bestellingen bij de klanten af te leveren.

Hubs

Om ervoor te zorgen dat de drones pakketten kunnen gaan afleveren in Rotterdam wil Geeba vijf zogenaamde hubs (mini warenhuizen) plaatsen op verschillende plekken in de stad. Deze hubs zijn de eerste verzamelplaats van de pakketten die in Rotterdam bezorgd moeten worden en bieden ruimte voor zo'n 40 pakketten. Vanuit deze hubs vliegen de drones en rijden de droids (autonome bakfietsen) naar de klanten om de pakketten te bezorgen.

Notificatie

De klanten krijgen via e-mail een tijdvak waarin de drone of droid langs komt om het pakket te bezorgen. Wanneer de drone voor de voordeur hangt kan deze geopend worden middels een pincode die de klant per sms heeft ontvangen. Een drone vliegt met maximaal één pakket tegelijk, de droid neemt acht pakketjes mee op pad.

Vergunning

Het Qatarese bedrijf Geeba werkt al een tijd aan de ontwikkeling van de bezorgdienst van de toekomst. Het bedrijf is echter op zoek naar een goede testlocatie omdat het in eigen land door een te lange molen heen moeten om goedkeuring te krijgen en te mogen testen. Het bedrijf heeft daarom de stad Rotterdam op het oog en gaat hierover in gesprek met overheidsinstanties voor het verkrijgen van vergunningen om op de openbare weg te mogen testen.

2 Reacties

  1. George Klein

    Mooi verhaal :)

  2. Rudy Muller

    Succes :-)

Plaats een reactie