Op de crowdfunding website Kickstarter wordt weer een gaaf nieuw speeltje verkocht: de Mark drone. Deze opvouwbare drone beschikt over Visual Inertial Odometry, wat inhoudt dat hij zijn omgeving in kaart brengt en hierdoor zonder GPS toch zijn locatie weet te bepalen.

Mark drone

De Mark drone is een kleine opvouwbare drone die is uitgerust met een 4K camera. De beelden van de camera worden digitaal gestabiliseerd zodat de bewegingen van de drone de beeldkwaliteit niet aantasten.

Visual Inertial Odometry

Uniek aan de drone is dat deze niet is uitgerust met GPS maar met Visual Inertial Odometry (VIO). Dit geavanceerde systeem zorgt ervoor dat de drone zichzelf lokaliseert op basis van zijn positie in zijn omgeving. Dit maakt de drone uitermate geschikt om ook binnen te vliegen en kan hier ook gebruik maken van een return-to-home functie. Wanneer de drone terugkeert naar zijn vertrekpunt weet hij moeiteloos de afgelegde route exact terug te vliegen.

Qualcomm Snapdragon

Het VIO wordt mogelijk gemaakt door de Qualcomm Snapdragon platform. In de onderstaande video is te zien hoe de drone zijn omgeving in kaart brengt om vervolgens moeiteloos te navigeren.

GPS

De fabrikant heeft ervoor gekozen om de drone niet met GPS uit te rusten omdat in hun ogen GPS enkel problemen met zich mee brengt. Zo heb je binnen geen ontvangst, moet je een gecompliceerde calibratie uitvoeren en is de kans op een flyaway groter wanneer het GPS signaal verstoort wordt.

Slimme vliegmodi

De Mark drone is uitgerust met een fisheye camera. Via een aantal slimme vliegmodi maak je vette droneshots in een handomdraai. De drone heeft een auto-follow functie en is tevens met gebaren of spraak te besturen. Zo kun je de drone laten opstijgen en landen door dit simpelweg te roepen.

Mark Drone: Ultra-intelligente en opvouwbare drone op Kickstarter

Besturing

De Mark drone bestuur je eenvoudig via je smartphone of tablet via het WiFi signaal. Hiermee heb je een bereik van 100 meter. Ook is het mogelijk om de Mark drone te besturen met een remote controller. Hiermee wordt het bereik vergroot tot 250 meter. Je smartphone bevestig je eenvoudig op de remote controller zodat je live met de camera mee kunt kijken.

Kopen

De Mark drone is nog tot en met 13 juli 2018 verkrijgbaar via Kickstarter vanaf 239 dollar (ongeveer 204 euro). Ook is er een set verkrijgbaar inclusief controller die 319 dollar moet kosten (ongeveer 273 euro).

Mark Drone: Ultra-intelligente en opvouwbare drone op Kickstarter

0 Reacties

    Plaats een reactie