Greenpeace-activisten hebben een drone in de vorm van Superman over het terrein van een kerncentrale in de omgeving van Lyon gestuurd.

Crash

De filmheld vloog tegen een gebouw met bassins voor de koeling van gebruikte brandstofelementen, deelde de organisatie dinsdag mee.

Greenpeace laat Superman-drone crashen tegen kerncentrale in Frankrijk

Beveiliging

Volgens de activisten toont de actie aan hoe slecht deze koelbassins met bestraalde kernbrandstof beveiligd zijn. Ze zijn makkelijk bereikbaar via de lucht en daardoor bijzonder kwetsbaar voor moedwillige aanvallen van buitenaf.

Aangifte

Volgens de uitbater van de atoomcentrale had de actie geen effect op de veiligheid van de centrale. Het bedrijf zei aangifte te zullen doen, want in Frankrijk is het verboden over een kerncentrale te vliegen.

0 Reacties

    Plaats een reactie