Op YouTube is een video opgedoken waarbij een Airbus A380 van vliegmaatschappij Emirates wordt gefilmd tijdens het opstijgen. Het bijzondere aan de video is dat deze wordt opgenomen door een drone. Op internet wordt er veel gediscussieerd over of de video echt of nep is.

Vlucht

Op internet zijn beelden verschenen van een Airbus A380 die opstijgt vanaf het eiland Mauritius in de Indische Oceaan. Het vliegtuig stijgt op vanaf het vliegveld en vliegt op kleine afstand langs de drone.

Discussie

Er is veel discussie over of de beelden echt of nep zijn. Zo denken mensen dat de beelden nep zijn omdat het water van de zee niet of nauwelijks beweegt en zo zou de drone meer last moeten hebben van de wind die uit de motoren van het vliegtuig komen.

Beweging op de achtergrond

Toch lijkt het erop dat de beelden helaas echt zijn. Zo rijden er auto's op de achtergrond van het vliegtuig en zijn er varende boten te zien. Ook is er een reflectie van de zon zichtbaar op het vliegtuig.

No Fly Zone

Het is algemeen bekend dat er rond luchthavens een No-Fly zone geldt. Dronefabrikant DJI heeft deze No-Fly zones zelfs ingesteld in hun Geo-Fencing systeem waardoor het niet mogelijk is om met een drone rondom luchthavens te vliegen. Echter wanneer de No-Fly zones kaart van DJI wordt bekeken op de locatie van de luchthaven is te zien dat de drone buiten de Geo-Fencing zone vliegt.

Dronebeelden van opstijgende Airbus A380: echt of nep?

Echt of nep?

Bekijk hieronder de (drone)video van de Emirates Airbus A380. Wat denk jij? Zijn de beelden echt of nep? Laat je reactie achter in de comments.

0 Reacties

    Plaats een reactie