De Universiteit van Tokyo heeft onlangs een wel heel opmerkelijke drone gepresenteerd. De 'DRAGON'-drone (Draak-drone) is opgebouwd uit 12 verschillende modules en kan zo makkelijk van vorm veranderen.

Transformeren

Om met een drone door smalle openingen te kunnen vliegen hebben onderzoekers aan de Universiteit van Tokyo een transformerende drone ontwikkeld. Deze drone bestaat uit 12 drones die aan elkaar zijn gekoppeld. De delen kunnen onafhankelijk van elkaar van positie veranderen en daardoor kan de gehele drone van figuur veranderen.

Slimme sensoren

Door de transformeer functie kan de drone door smalle openingen vliegen. Dit maakt de drone uitermate geschikt voor het terugvinden van mensen na rampen. Zo kan de drone zeer eenvoudig om moeilijk te bereiken plekken komen. Dankzij de slimme sensoren ziet de drone zijn omgeving en zal hij geen contact maken met obstakels.

Prijs

De gepresenteerde DRAGON-drone is nu nog slechts een prototype en wordt nog verder ontwikkeld. De onderzoekers wisten wel al een UAV award in de wacht te slepen bij de 2018 International Conference on Robotics Automation.

Universiteit Tokyo presenteert transformerende draak-drone

0 Reacties

    Plaats een reactie