ProRail gaat drones inzetten om het groen langs het spoor in kaart brengen. De spoorwegbeheerder wil hierdoor het aantal vertragingen door omgevallen bomen en afgewaaide takken terugbrengen.

Vertragingen

Volgens ProRail wordt het treinverkeer gemiddeld een keer per week verstoord door takken die op de bovenleiding terechtkomen, een boom die op het spoor ligt of bladeren die op de rails liggen. Het probleem wordt steeds groter, verklaart het bedrijf tegen de NOS. Het opruimen van een boom duurt zo'n 2 tot 6 uur.

ProRail gaat met drones groen in kaart brengen

Spoorwegwet

Door bomen die dicht bij het spoor staan te snoeien of te kappen, wil de spoorwegbeheerder het aantal vertragingen terugdringen. Het bedrijf doet hierbij een beroep op de Spoorwegwet, daarin staat dat er binnen elf meter van het spoor geen bomen mogen staan.

In kaart brengen

De bomen die wel in dit gebied staan, zouden mogen worden gekapt, maar dat wil ProRail niet zomaar doen. Daarom wordt het groen langs het spoor eerst in kaart gebracht om te kijken welke bomen een gevaar vormen.

ProRail gaat met drones groen in kaart brengen

Twee nieuwe bomen

Ook worden er voor elke boom die wordt gekapt twee nieuwe bomen teruggeplaatst op een andere plaats, belooft het bedrijf. ProRail probeert op deze manier omwonenden en natuurliefhebbers tegemoetkomen.

0 Reacties

    Plaats een reactie