De bondscoach van het Marokkaanse nationale elftal, Hervé Renard, heeft een dronespecialist in de arm genomen om de trainingen vanuit de lucht vast te leggen. De beelden die de drone opneemt worden na de training geanalyseerd.

Nederlanders

In tegenstelling tot het Nederlands elftal zal het Marokkaanse elftal wel mee spelen tijdens het WK voetbal in Rusland. Toch zijn we er een beetje bij, want in het elftal spelen maar liefst zes spelers die ook een Nederlandse nationaliteit hebben.

Marokkaanse bondscoach zet drone in op training

Arnaud Szymanski

De Franse bondscoach van het Marokkaanse elftal, Hervé Renard, is een samenwerking aangegaan met Arnaud Szymanski die de trainingen volledig vanuit de lucht zal filmen met een drone.

Analyse

De beelden van de training worden achteraf met de technische staf geanalyseerd en gebruikt voor tactische en voetbaltechnische doeleinden.

Marokkaanse bondscoach zet drone in op training

Wedstrijden

Of de inzet van de drone zijn vruchten afwerpt zien we op vrijdag 15 juni 2018 wanneer Marokko zijn eerste wedstrijd speelt tegen Iran. Marokko zal het wel zwaar krijgen in de groepsfase waar zij ook Spanje en Portugal treffen.

Foto: © Pro Shots

0 Reacties

    Plaats een reactie