Facebook heeft vandaag aangekondigd te stoppen met het zelf ontwikkelen van een eigen internet-drone. In plaats daarvan gaat de social media gigant samenwerken met partners.

Aquila

Het Aquila-project van Facebook neemt een andere wending nadat zij vandaag aankondigden te stoppen met de ontwikkeling van een eigen internet-drone. Facebook gelooft nog wel in het nut van een dergelijke internet-drone en gaat daarom samenwerkingen aan om het project op die manier toch voort te zetten.

Testvlucht

In november 2016 wist Facebook een eerste testvlucht uit te voeren met de Aquila internet-drone, maar deze liep helaas niet zo goed af. Door de harde wind crashte de drone tijdens de landing en liep het toestel flink wat schade op.

Iedereen op internet

Facebook werkt al lange tijd aan het Aquila-project waarmee het social-media bedrijf iedereen op de wereld van internet wil voorzien. Dit kan zijn in regio's die te afgelegen zijn voor een internetverbinding of de omgeving waar een ramp heeft plaatsgevonden.

Facebook stopt met ontwikkeling van eigen Aquila internet-drone

Samenwerken

Facebook zal dus geen eigen vliegtuigen meer bouwen, maar legt zich nu toe op samenwerken met partners. Zo kondigde Facebook eind 2017 ook al een samenwerking met Airbus aan waarbij de twee bedrijven samen gingen werken aan een verbeterde versie van het HAPS-systeem waarmee het breedbandinternet naar het aardoppervlak wordt gezonden.

0 Reacties

    Plaats een reactie