Het Zuid-Amerikaanse land Colombia gaat drones inzetten om illegale cocaplantages te bestrijden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het omstreden middel glyfosaat dat boven de illegale planten door drones wordt verneveld.

Drones

De Colombiaanse president Juan Manuel Santos heeft genoeg van de illegale cocaplantages in zijn land en gaat nu drones inzetten om de planten te vernietigen. Drones kunnen laag over de de coca-aanplantingen vliegen, waardoor er doelgericht gewerkt kan worden. President Juan Manuel Santos benadrukt dat het glyfosaat slechts 50 procent van de normale concentratie bevat.

Vliegtuig

Voorheen werden er vliegtuigen ingezet in strijd tegen de cocaplantages, maar dit stuitte op sterke protesten. Het product is namelijk schadelijk voor mensen, dieren en het leefmilieu. Doordat een vliegtuig niet laag genoeg kan vliegen kan het schadelijke middel ook op verkeerde plekken terecht komen. Om deze reden heeft de Colombiaanse rechtbank de inzet van van vliegtuigen twee jaar geleden verboden.

Colombia zet drones in tegen cocaïne plantages

Investering

Colombia is de grootste cocaïne-producent ter wereld. Vorig jaar werd er ruim 921 ton cocaïne geproduceerd in het land en dat is een stijging van 20 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De president heeft geprobeerd om het probleem met investeringen in de betrokken gebieden aan te pakken.

0 Reacties

    Plaats een reactie