Gevangenissen in de Amerikaanse staat Zuid-Carolina hebben plannen bekend gemaakt om kleine drones in te zetten om gevangenen in de gaten te houden. De drones moeten het smokkelen van verboden middelen beperken.

Camera's

De drones zijn voorzien van warmtebeeld camera's en speciale nachtkijkers. Ze vliegen op een hoogte van 120 meter waardoor zij door de gevangenen op de grond niet direct opvallen.

Gevangenissen Zuid-Carolina zetten drones in om gevangenen te observeren

Voormalig militairen

De drones worden bestuurd door twee voormalige militairen. Zij zullen vliegen langs 21 faciliteiten in de staat. Via het videoscherm op de remote controller kunnen zij direct waarnemen wat er op de grond te zien is.

Gevechten

Zodra de dronebestuurders iets verdachts zien, dan laten zij dit aan de gevangenisbewakers op de grond laten weten. Naast het beperken van de toestroom van drugs en mobiele telefoons moeten de drones ook grote gevechten tegen gaan.

Smokkelen

Drones werden wel eerder gebruikt rond en boven gevangenissen. Meestal voor het smokkelen van drugs of telefoons. Nu gaan bewakers dus zelf aan de slag met de onbemande luchtvaartuigen en hoopt daarmee ook andere drones waar te nemen.

Gevangenissen Zuid-Carolina zetten drones in om gevangenen te observeren

0 Reacties

    Plaats een reactie