Agenten van de FBI zouden tijdens een reddingsoperatie zijn aangevallen door een zwerm van drones, dat vertelde FBI-Technologietopman Joe Mazel op de Xponential-beurs. Over de hoeveelheid drones laat de topman zich niet uit.

Drones

Tijdens een reddingsoperatie van een gijzeling werden FBI-agenten aangevallen door een zwerm van drones. De drones vlogen op hoge snelheid op de agenten af die hierdoor helemaal verblind raakte en het overzicht van de situatie verloren, dat vertelde Joe Mazel van de FBI tijdens de Xponential-beurs.

Videobeelden

Volgens Mazel werden de drones ook gebruikt om videobeelden van de FBI-agenten te verzamelen. Zo konden de criminelen zien hoe de agenten buiten waren gepositioneerd. De beelden werden tevens via YouTube met andere bendeleden gedeeld. De criminelen hadden de drones met voorbedachte raden meegenomen.

FBI-agenten aangevallen door zwerm drones tijdens gijzeling

Juridisch gevoelig

Over de locatie, het tijdstip en hoe de gijzeling uiteindelijk is afgehandeld kon Mazel niets vertellen. De details zouden op dit moment nog "juridisch gevoelig" zijn. Ook verklaarde Mazel dat er ook steeds meer drones rond politiebureaus hangen om agenten te intimideren.

Anti-drone oplossingen

Dat het verhaal over de aanvallende dronezwerm op een beurs naar buiten komt is uiterst opmerkelijk. Handhavingsdiensten kampen met het probleem dat ongewenste drones moeilijk te handhaven zijn. Daarom wordt er niet uitgesloten dat het verhaal groter wordt gemaakt dan het is, zodat de anti-drone oplossingen sneller in het arsenaal van agenten worden opgenomen.

FBI-agenten aangevallen door zwerm drones tijdens gijzeling

1 Reacties

  1. kippensoep

    tieten zijn lekkker

Plaats een reactie