Defensie heeft meerdere Black Hornet minidrones aangeschaft voor verkenningseenheden van de Landmacht en het Korps Mariniers. De Black Hornet drones worden al gebruikt door de Britse, Noorse en Duitse krijgsmacht.

Black Hornet

Defensie investeert in nieuwe technologieën en kocht deze week dan ook meerdere Black Hornet drones. Deze drones wegen slechts 18 gram en hebben een rotorspanwijdte van 12 centimeter. De militairen kunnen de drones gebruiken om op een veilige afstand het slagveld te verkennen.

Vliegen

De Black Hornet drones zijn erg klein en kunnen autonoom vliegen. De vliegtijd is zo'n 25 minuten en de drone kan zowel video-opnames als foto's maken.

Verkenningseenheden

De drones zijn gekocht voor de verkenningseenheden van de Landmacht en het Korps Mariniers. De Britse, Noorse en Duitse krijgsmacht maken al een tijdje gebruik van de Black Hornet drones en daarom zijn de kinderziektes inmiddels het systeem uit.

Defensie schaft Black Hornet minidrones aan

Kosten

Hoeveel Black Hornet drones Defensie precies heeft gekocht is niet bekend gemaakt. Naar verluidt kost één Black Hornet drone met bijbehorende apparatuur zo'n 30.000 tot 40.000 euro.

1 Reacties

  1. Albert

    Enkele tientallen.

Plaats een reactie