De Nederlandse Brandweer beschikt binnenkort over zeven droneteams verdeeld over Nederland. De drones worden ingezet bij de bestrijding van branden, opsporing vermiste personen en het vinden en redden van drenkelingen.

Binnen een uur op locatie

Door de inzet van drones kunnen brandweerlieden sneller te werk gaan. De zeven droneteams verspreid over het land kunnen binnen een uur een drone op locatie de lucht in laten vliegen.

Camera's en sensoren

De drones van de brandweer zijn voorzien van camera's en speciale sensoren. Hiermee kunnen rookwolken en giftige stoffen gedetecteerd worden. Ook worden slachtoffers sneller gelokaliseerd dankzij de warmtebeeldcamera's.

Brandweer Nederland krijgt zeven droneteams

Landelijke toestemming

De Brandweer wacht met smacht op de landelijke toestemming van de Inspectie Leefomgeving en Transport (IL&T) om met drones te mogen vliegen. Deze toestemming is nodig om boven bebouwing, bedrijven, rivieren en snelwegen en menigtes te mogen vliegen.

Nationale Brandweer

De plannen van de Brandweer werden dinsdag gepresenteerd tijdens een congres van Brandweer Nederland in Arnhem. Brandweerlieden uit het gehele land werden op Papendal bijgepraat over de innovaties en gespecialiseerde inzet in het brandweervak. Daarbij trok het droneteam veel belangstelling.

Oefenen

De Brandweerteams van Twente en Midden- en West-Brabant beschikken al over een droneteam. Het afgelopen jaar hebben deze teams uitgebreid proefgedraaid en ervaring opgedaan door wekelijks te oefenen op vliegvelden Twente en Woensdrecht.

Brandweer Nederland krijgt zeven droneteams

Bron: De Stentor

0 Reacties

    Plaats een reactie