Vanwege een groeiende dreiging dat terroristen drones zullen gebruiken voor surveillance of als wapens, vraagt ​​het bestuur van president Trump de afdelingen van Binnenlandse Veiligheid en Justitie de bevoegdheid om de apparaten te volgen, omleiden of vernietigen, zo stelt The Washington Post aan de hand van een verkregen kopie van het wetgevingsvoorstel.

Onderscheppen

De wetgeving zou veiligheids- en beveiligingsfunctionarissen van bepaalde instanties (en hun contractanten) bevrijden van wetten tegen het onderscheppen van elektronische communicatie welke gebruikt wordt bij de besturing van onbemande vliegtuigen, die steeds goedkoper worden en hierdoor in populariteit groeien.

Trump zoekt naar manier om drones te onderscheppen

Instanties

Het volledige overzicht van welke instanties onder de nieuwe autoriteiten zouden vallen, blijft onduidelijk. Die instanties zouden onderworpen zijn aan wat de voorgestelde wetgeving een "op risico gebaseerde beoordeling" noemt, evenals regels en richtlijnen die zouden worden beschermd tegen openbaarmaking op grond van de 'Freedom of Information Act'.

Dreiging

"Overzees, ISIS en andere terroristische groeperingen en criminele organisaties gebruiken commercieel beschikbare onbemande vliegtuigsystemen om explosieve ladingen te laten vallen, schadelijke stoffen af te geven en verkenningen uit te voeren," zegt een document dat de wetgevingstekst vergezelt. "Rechtshandhavingsambtenaren en binnenlandse veiligheidsdeskundigen maken zich grote zorgen over het feit dat terroristen en criminelen de schandelijke tactieken gebruiken die overzees in het thuisland zijn ontwikkeld."

Trump zoekt naar manier om drones te onderscheppen

Drones

Het voorstel komt nog enkele weken voordat het 'Department of Transportation' van plan is aan te kondigen welke staten, gemeenschappen en bedrijven zijn geselecteerd als onderdeel van een bestuursduw om het gebruik van drones in het hele land drastisch uit te breiden. Het Witte Huis heeft in oktober het proefprogramma voor de integratie van drones aangekondigd en groepen van Nevada tot Virginia hebben zich aangemeld. Ondernemingen zoals Google, Uber en Amazon hebben met de gemeenschappen samengewerkt aan de mogelijkheden.

0 Reacties

    Plaats een reactie