Op vrijdag 13 april a.s. wordt de finale van de eerste landelijke drone race competitie tussen leerlingen van middelbare scholen gehouden. De beste tien raceteams uit het voortgezet onderwijs gaan op deze dag uitmaken wie kampioen wordt.

Leerlingen

In het afgelopen halfjaar hebben ruim 1200 leerlingen van ruim twintig verschillende scholen gewerkt aan het modificeren van mini-drones en het ontwerpen van obstakels. Leerlingen moesten daarvoor voorstellen maken, prototypes bouwen en aan elkaar presenteren.

Landelijke finale Drone Cup Finals

Drone Cup Finals

Elke school heeft afgelopen maart een of meerdere raceteams afgevaardigd naar een regiofinale. De aangepaste drones en obstakels gingen daar mee naar toe. In totaal waren er drie regiofinales waar de obstakels, presentatie- en vliegskills werden getoetst. Deze landelijke drone race competitie heet de Drone Cup Finals en is een initiatief van Stichting FutureSkillz.

Landelijke finale Drone Cup Finals

Week van de Drones

In de week van 9 tot en met 13 april a.s. vindt in Tilburg de Week van de Drones plaats. De eerste twee dagen staan in het teken van een hackathon. MBO studenten, afdeling Luchtvaarttechniek van ROC Tilburg, ontwerpen en bouwen in Ontdekstation013 het parcours voor de drone race van vrijdag a.s. Johan van Eijk (Rotorlife) is hun opdrachtgever en tevens race director van de finale.

Finale

Het finale event in de Koepelhal op vrijdag 13 april 2018 wordt ondersteund door studenten van verschillende MBO en HBO opleidingen. Ook zullen er basisschoolleerlingen strijden in een aparte schoolfinale om het Tilburgs Kampioenschap. Het programma duurt van 10.30 tot 13.30 uur. Publiek is van harte welkom en de entree is gratis.

Landelijke finale Drone Cup Finals

Deelnemers

De VO scholen die zich hebben geplaatst voor de landelijke finale op 13 april 2018:
• Sophianum SG (Gulpen)
• Bernadinuscollege (Heerlen)
• Cobbenhagenlyceum (Tilburg)
• Jeroen Bosch College ('s-Hertogenbosch)
• Het Erasmus (Almelo)
• Johannes Fontanus College (Barneveld)
• Nifterlake College (Maarssen)
• Stanislascollege (Pijnacker)

Raceteams

Elke school wordt vertegenwoordigd door een raceteam. Het Erasmus en Nifterlake College hebben twee gekwalificeerde raceteams. In elk team zitten twee leerlingen die zullen vliegen en dit team wordt aangevuld met maximaal drie leerlingen, die zorgen voor technische support. In de Koepelhal wordt gevlogen met gesponsorde drones op een afgebakend parcours.

Meer informatie over de Drone Cup Finals is te vinden op www.dronecupfinals.nl

0 Reacties

    Plaats een reactie