De beveiliging omtrent het muziekfestival Coachella in de Verenigde Staten wordt versterkt met de inzet van drones. De drones vliegen rondom het festvialterrein om de omgeving en het verkeer te monitoren.

Aanslag voorkomen

De organisatie van het populaire Coachella Valley Music and Arts Festival in Indio Californië, willen een grote aanslag zoals in oktober in Las Vegas voorkomen. Hierdoor is de beveiliging aangescherpt en worden er dit jaar ook drones ingezet.

Drones beveiligen muziekfestival Coachella in Indio (Californië)

Sneller

"Een politieagent heeft enkele minuten nodig om op een plaats te komen waar een probleem zich voordoet, een drone heeft hier slechts 45 seconden voor nodig", verklaart Dan Marshall van de lokale politie in de Los Angeles Times. "Ook zorgen de beelden die we vanuit de drones krijgen voor een vlottere verkeersregeling", aldus Marshall.

Drones

De drones worden betaald door Goldenvoice, de organisatie van Coachella. Zij hebben eigen drones, maar die mogen vanwege de regelgeving niet worden ingezet. Ook is er een vliegverbod voor de bezoekers van het festival.

Drones beveiligen muziekfestival Coachella in Indio (Californië)

Coachella Festival

Coachella is een van de belangrijkste muziekfestivals in de Verenigde Staten. Het festival bestaat uit twee weekenden waarbij er zo'n 125.000 festivalgangers per weekend zijn. In 2012 gingen beelden van het festival de wereld over toen er een hologram van rapper Tupac Shakur getoond werd. Dit jaar treden onder andere Beyoncé, Eminem, David Byrne en Kygo op tijdens Coachella.

0 Reacties

    Plaats een reactie