Door het overweldigende succes van de eerste editie heeft de organisatie meteen een tweede datum op de agenda geprikt voor een Drone Clash. Op 27 november 2018 zal DroneClash 2 opnieuw plaatsvinden, dit keer tijdens de Amsterdam Drone Week in de Rai in Amsterdam.

DroneClash

Het evenement DroneClash richt zich op de strijd tussen drones en op anti-drone oplossingen. Om deze reden is de Nederlandse Politie zeer geïnteresseerd in de ontwikkelingen die tijdens het evenement getoond worden.

DroneClash komt terug met prijzenpot van 50.000 euro

Netten niet succesvol

Tijdens de eerste editie van DroneClash heeft de organisatie al het een en ander geleerd over anti-drone oplossingen. Zo werden er ruim 20 netten gelanceerd om drones uit de lucht te halen, maar wist geen enkel net een drone ook daadwerkelijk te raken. De drones waren veel te snel en daarom zullen er bij DroneClash 2 andere oplossingen ingezet worden.

Hacken

De innovaties die de teams bedenken kunnen de politie helpen in hun onderzoek naar anti-drone oplossingen. Zo werd er tijdens DroneClash 1 een nieuw soort hacken gedemonstreerd dat nu door de autoriteiten verder onderzocht wordt.

Inschrijven

Tijdens DroneClash 2 strijden teams tegen elkaar voor een prijzenpot van 50.000 euro. Teams kunnen zich voor 6 juli 2018 inschrijven.

Amsterdam Drone Week

DroneClash 2 wordt gehouden op 27 november 2018 tijdens de Amsterdam Drone Week. De Amsterdam Drone Week vindt plaats van 26 tot en met 30 november 2018 en brengt de meest creatieve geesten van de UAV-industrie samen in de Amsterdam Rai.

0 Reacties

    Plaats een reactie