Dit jaar vindt de 122e editie van de bekende Boston Marathon plaats. Dit jaar is het ook vijf jaar geleden dat de verschrikkelijke bomaanslagen plaats vonden waarbij drie mensen om het leven kwamen en meer dan honderden gewonden vielen.

Boston Marathon

Marathonmaandag trekt honderdduizenden toeschouwers, buiten de 50.000 hardlopers die deelnemen aan de wedstrijd. Politiefunctionarissen zeggen dat er tussen 7.500 en 8.000 openbare veiligheidspersoneelsleden zich langs het parcours zullen bevinden, dat zich uitstrekt over acht steden en dorpen. Volgens directeur Kurt Schwartz van het Massachusetts Emergency Management Agency zullen 5.000 van deze personeelsleden een uniform dragen.

Amerikaanse politie gaat drones inzetten tijdens Boston Marathon

Drones

Dit jaar zullen beveiligingsmaatregelen ook drie aangebonden drones omvatten - twee in Hopkinton en één in Natick - die livevideo-feeds naar de autoriteiten zullen streamen. Voor het publiek blijft de hele marathonroute een no-drone-zone, zeiden ambtenaren.

Amerikaanse politie gaat drones inzetten tijdens Boston Marathon

Birds Eye View

Menigte controle is slechts een stukje van de puzzel. De beveiliging omvatte ook de wereldwijde terreurdreigingen, voorbereiding op nieuwe vormen van geweld zoals vrachtwagenaanvallen in Nice, Frankrijk of New York City. De politie staat op daken van gebouwen om een overzicht te houden van wat er in de straten beneden gebeurt. De drones zullen dit jaar extra ondersteuning bieden aan de officieren aan de grond.

0 Reacties

    Plaats een reactie