Op Vliegbasis Leeuwarden werd vorige week een Europese UAV-simulator geïnstalleerd. Het 306 Squadron gaat hiermee trainen voordat zij in de toekomst gaan vliegen met de MQ-9 Reaper drone. De simulator is verbonden met simulatoren in andere landen die onderdeel zijn van het Europees Defensieagentschap (EDA).

Drone simulator

Het 306 Squadron op Vliegbasis Leeuwarden ontving vorige week een Europese simulator voor drones. Deze simulator maakt deel uit van een project van het Europees Defensieagentschap en is onderdeel van een netwerk van trainingssimulatoren voor drones. De simulator moet het 306 Squadron klaarstomen om in de toekomst met de MQ-9 Reaper drone te gaan vliegen.

306 Squadron start training Europese UAV-simulator in Leeuwarden

Gekoppeld

De simulator zal gebruikt worden in Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Nederland, Polen, Spanje, België en Groot-Brittannië. Doordat de simulatoren aan elkaar gekoppeld zijn kunnen de landen direct informatie en ervaringen met elkaar delen.

Samenwerking

De EDA en de European Air Group (EAG) spraken begin 2016 af om de samenwerking op trainingsgebied te vergroten. Het verbeteren van de onderlinge communicatie en gezamenlijke oefeningen werden door EDA gedaan. De EAG legde zich toe op het daadwerkelijk koppelen van de simulatoren in de verschillende landen. Ook werden er realistische operationele scenario's ontwikkeld.

306 Squadron start training Europese UAV-simulator in Leeuwarden

0 Reacties

    Plaats een reactie