Het Utrechtse Landschap wil twee drones met warmtebeeldcamera's aanschaffen om jonge reekalveren te redden van de maaimachines.

Drones

Door de inzet van drones met een warmtebeeld camera's werden vorig jaar al een recordaantal reekalfjes gered van een gruwelijke dood door de maaimachines. Ook het Utrecht Landschap ziet het nut in van de drones en wilt nu twee 'reekalfjes reddingsteams' hiermee voorzien.

Reddingsteams

De twee vrijwillige reddingsteams van Het Utrechts Landschap lopen in een linie door het grasland voordat een boer begint met maaien. Zij zijn opzoek naar de kleine reekalfjes die nog kleiner zijn dan een haas. Zo worden er jaarlijks tientallen reekalveren gered, maar vele weten zich ook erg goed te verstoppen en komen dan toch om.

Utrechts Landschap wil reekalfjes redden door inzet drones

Efficiënt

De drone met warmtebeeldcamera vliegt over het grasland en kan de jonge reekalveren meteen spotten. Hierdoor wordt de kans om echt elk kalf te redden vergroot. Daarnaast levert het ook een flinke tijdwinst op aangezien een grasland veel sneller geïnspecteerd kan worden. Het Utrecht Landschap verwacht 16.000 euro nodig te hebben om beide teams van een drone met warmtebeeldcamera te voorzien.

Winterswijk

In Winterswijk worden de drones met warmtebeeldcamera al ingezet. Deze werden gefinancierd door de stichting Waardevol Cultuur Landschap. De drone vliegt zelf een route af nadat de piloot heeft ingesteld wat het terein is dat geïnspecteerd dient te worden.

0 Reacties

    Plaats een reactie