ImmersionRC heeft via hun social media kanalen afbeeldingen laten zien van nieuwe receivers die ontwikkeld zijn voor FPV racing. De DUO5800 V5 en de FPV bril receiver module beschikken over rapidFIRE en ANALOG PLUS waarmee het beeld voor de dronepiloot sterk wordt verbeterd.

FPV ontvangst

FPV dronepiloten herkennen het vast wel, storend beeld in je bril of scherm en dan nog de drone goed manoeuvreren over een parcours. De communicatie tussen de racedrone en de ontvanger wordt verspreid over de 5.8Ghz frequentie. Hierbij geniet de dronepiloot van de kleinste vertraging die mogelijk is, maar dit zorgt er wel voor dat het beeld soms kan storen. Daarom kijken fabrikanten steeds meer naar oplossingen om de beelden in een hogere kwaliteit te ontvangen.

Diversity

Een diversity receiver is een ontvanger met daarop twee antennes. De receiver laat het beeld zien van de antenne die het sterkste signaal opvangt. Zo krijgt de dronepiloot altijd het scherpste beeld te zien, maar dit is nog steeds niet zonder storing.

ImmersionRC toont nieuwe DUO5800 V5 en FPV bril receivers

RapidFIRE en Analog PLUS

ImmersionRC heeft een algoritme ontwikkeld dat het beste signaal van elke antenne combineert en deze toont aan de dronepiloot. Deze techniek heet rapidFIRE w/ Analog PLUS en zorgt ervoor de dronepiloot de strakste FPV beelden krijgt te zien die mogelijk zijn.

ImmersionRC receivers

ImmersionRC brengt twee nieuwe receivers uit die zijn uitgerust met rapidFIRE. De DUO5800 V5 wordt uitgebracht speciaal voor groundstations en ook voor FPV brillen komt een speciale module op de markt. Beide receivers zijn voorzien van een OLED scherm waarop je snel het ontvangstkanaal kunt instellen. Ook werken beide receivers in combinatie met de TNR-WAND tool. Dit maakt de receivers uitermate geschikt voor FPV races.

ImmersionRC toont nieuwe DUO5800 V5 en FPV bril receivers

Beschikbaar

Wanneer de receivers beschikbaar zullen zijn en wat deze gaan kosten wordt nog niet gecommuniceerd, maar wij verwachten dat deze in het voorjaar worden uitgebracht.

ImmersionRC toont nieuwe DUO5800 V5 en FPV bril receivers

0 Reacties

    Plaats een reactie